Deze aankomende iOS 11-app haalt alles uit de multitasking op je iPad

De iPad wordt met ingang van iOS 11 een stuk handiger dankzij de nieuwe multitasking mogelijkheden. The Shelf is een aankomende app waarmee je nog meer uit je iPad haalt.

The Shelf op de iPad.
Met ingang van iOS 11 wordt de iPad een stuk veelzijdiger. Met de vernieuwde Split View en Slide Over en het nieuwe Drag & Drop kun je eenvoudig multitasken op de iPad. De aankomende app The Shelf haalt alles uit de nieuwe mogelijkheden van de iPad op iOS 11.

The Shelf op de iPad

The Shelf is, zoals de naam al doet vermoeden, een plek waar je allerlei content in kunt bewaren. De app plaats je bijvoorbeeld in Split View en Slide Over naast een andere app, waarna je eenvoudig via Drag & Drop de content tijdelijk bewaart. Je kunt in The Shelf allerlei soorten content plaatsen, zoals platte tekst, afbeeldingen, locaties, mails en links. Je kunt al deze typen content in The Shelf plaatsen, zodat ze altijd binnen bereik zijn als je ze nodig hebt. Hieronder vind je een demonstratie van de maker zelf.

The Shelf komt dus vooral van pas als je op je iPad gaat werken aan documenten of presentaties, omdat je de benodigde afbeeldingen en links eenvoudig tijdelijk op één centrale plek kunt opslaan. Voor gebruikers die graag productief met hun iPad aan de slag gaan, lijkt The Shelf dan ook een zeer handige toevoeging te worden. Je kunt in The Shelf zelf ook een preview bekijken van het opgeslagen onderdeel en je kunt vanuit daar ook het standaard deelmenu gebruiken.

The Shelf is gemaakt door ontwikkelaar Daniel Breslan die er zijn vrije tijd in de zomer voor gebruikt. De planning is dat The Shelf beschikbaar zal zijn zodra iOS 11 voor iedereen te downloaden is. Om The Shelf te kunnen gebruiken, is een kleine jaarlijkse vergoeding van €2 tot €3 vereist. Van dat geld wordt The Shelf verder ontwikkeld, zodat er ook andere contenttypes ondersteund worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2017, 10:50
Categorie Apps
Onderwerpen ios 11, ipad, multitasking
Software iOS 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.