Reacties voor: T-Mobile G1 (Android) gelanceerd in New York

Google, HTC en T-Mobile hebben zojuist de T-Mobile G1 gelanceerd, die vóór einde van dit jaar "aan beide kanten van de oceaan" beschikbaar zal zijn.
Lees het complete artikel → T-Mobile G1 (Android) gelanceerd in New York
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 54 reacties

  1. Ziet er interessant uit. Zeker de moeite waard om eens te proberen naast de iPhone.

  2. Minder mooi, maar wel net zo efficient in wat het doet denk ik.
    Leuk alternatief voor de iPhone, zolang de prijs lager is…

  3. Ligt het aan mij, of is die userinterface erg lelijk?? het doet me allemaal een beetje denken aan het windows 3.11 tijdperk.

  4. dat domme toetsenbord ook altijd…. sloop dat ding er alsjeblieft onderuit…

  5. als ik begin december naar new york ga neem ik ook ff zo 1 mee…
    mss valt ie ook wel te hacke

  6. vind het toestel lelijk maar ben wel geintereseerd in de os

  7. Aartslelijk qua interface. Alleen daarvoor mag ie van mijn in de vuilbak!

  8. Bluhhhhhhhhhhhh

  9. @Nms:

    Da’s Windows ook, maar dat kotsen jullie hier uit.

  10. De zoveelste die het probeerd met een eigen OS. Categorie JAMMER MAAR HELAAS!
    Wat zien die dingen er toch allemaal lelijk uit als ik ze vergelijk met mijn iphoontje…

  11. lol, ik ben blij dat m’n iphone der beter uit ziet…
    ik ben wel benieuwd naar het os

  12. Ze hadden hem beter G(EEN) 1 kunnen noemen!! lol

  13. MAAR GOED, vooralsnog wel gratis dingen downloaden. Dat is wel überchill!

  14. Ik denk dat dit OS nog wel eens hoge ogen gaat gooien. Alles wat Google aanraakt veranderd in goud.

    Hoe het toestel eruit ziet of hoe het OS eruit ziet doet helemaal niet terzake. Als de kern maar goed draait. Een ander toestel is zo geproduceerd en het OS kan getweaked worden door de carrier/toestel fabrikant.

    De potentie van het OS is dus best hoog. Ik denk ook dat de prijzen voor deze toestellen heel snel zullen dalen t.o.v. bijv Symbian, WM of de iPhone. Zeker een OS om in de gaten te houden.

    De iPhone OS ziet er gelikt uit en makkelijk te bedienen. Dan heb je het ook meteen gehad. De mogelijkheden zijn vrij beperkt omdat Apple de ontwikkelaars in een kooi duwen.

  15. Wat een gedrocht.

    Only thing to say.

  16. @ WvB22, Eens, behalve dat het niet uitmaakt hoe het toestel eruit ziet…

    Gmail push zou ook fijn zijn voor iPhone…

  17. Ik vind het echt geen slecht ding… best wel leuk zelfs… ik hou echt van mijn iPhone.. maar ik vind dit wel een serieuze tegenhanger.. als de software niet vastloopt etc.. vind ik het echt een alternatief.. ik vind de abonnementen in de USA wel mooi.. voor maar 25 dollar onbeperkt dataverkeer!! en dat met 3G/HSDPA.. hier moet je er 30 euro voor betalen.. ten tweede is het toestel wel van dezelfde prijs.. 3.1 megapixel camera ook beter dan iPhone.. maar goed.. erg aan elkaar gewaagd als je het mij vraagt… meer info pas na de conference..

  18. eens afwachten hoe de 3g ontvangst is

  19. lijkt me wel een leuk toestel, om naast de iPhone te hebben, maar ik zal deze niet aanschaffen, omdat ik al eerder toestellen van HTC gehad heb. na enkele weken kan je de telefoon weer terugsturen vanwege reparatie. als je em dan binnenkrijgt, dan mag je hopen dat je er weer een paar weken mee kan doen, voor dat je em terugstuurt. het is nog erger dan de 360.

  20. ee jonges vinden jullie hem even goed als de iphone? et is namelijk wel iphoneclub.nl en geen tmobile.nl

  21. iPhone > G1

  22. @miel

    “Gmail push zou ook fijn zijn voor iPhone…”

    Dat is voor google calendar en contacts nu al mogelijk via het gratis beschikbare http://www.nuevasync.com/. Werkt perfect.

  23. OS en Toestel zelf winnen nou geen schoonheidsprijs. Vindt het OS er ook een beetje kinderachtig uitzien. Begrijp dat ze het eenvoudig willen houden maar om het dan meteen als een Jip en Janneke verhaaltje te laten uitzien….

  24. Waarschijnlijk geen multitouch, dat patent heeft Apple 🙂

  25. @Stefan

    Ja een patent op een bepaalde techniek om het mogelijk te maken.
    Op “multi-touch” als idee kun je echt geen patent hebben.

  26. HTC gaat het toestel maken. Ik ben benieuwd welk type touchscreen ze gaan gebruiken. Als dat het zelfde is als in de meest recente toestellen haak ik sowieso al af. Het zijn mooie schermen maar omdat het “druk gevoelige” schermen zijn reageren ze nogal onregelmatig bij de bediening zonder stylus. Zelf heb ik de Diamond gehad en de vingerbediening werkte nooit echt prettig.

  27. Allereerst ziet het toestel er ECHT NIET UIT. Wat een afschuwelijk lelijk ding. Niet normaal zeg. Je verwacht toch eigenlijk dat als ze met de Iphone willen concurreren dat ze met een mooier toestel komen. Maar nee, ze maken een toestel dat eruit ziet als een ouderwetse SAGEM…. Zo dat is eruit 🙂

    Daarentegen lijkt het OS me wel aantrekkelijk. En idd dit kan zo overgezet worden op een ander toestel, dus ben benieuwd!

  28. Ik vind het wel een mooi apparaat..Wordt een topper..let maar op!!Google levert echt geen half werk. Zou er graag 1 ‘bij willen’ maar daarvoor issie te duur.
    En hopen maar dat Apple de hete adem voelt en hun product nog beter te maken en met nieuwe zaken komen.. Beetje concurrentie kan nooit kwaad

  29. Helemaal mee eens marcoo

  30. Beetje jammer vind ik dit persoonlijk. Eerder een stap achteruit dan vooruit. Persoonlijk had ik er meer van verwacht.

  31. Nee Google levert inderdaad geen half werk, als ik naar Chrome kijk… Daarnaast twijfel ik zelf of die apps van die open en vrije ‘Google Market’ ook wel veilig zijn. Je weet het maar nooit.

    Maar goed, ik heb een mooie iPhone en ben erg tevreden. Ik zie geen enkele reden waarom ik op Android zou moeten overstappen. Voor mij telt nu eenmaal een comfortabele mobiel en daar voldoet Android in vergelijking met iPhone OS helemaal niet aan. Is net zoals met Ubuntu, wel heel functioneel voor mensen die het leuk vinden, maar niks voor het groot publiek, lijkt mij.

  32. ik heb net wat filmpjes gezien van de G1 en ik ben niet echt onder de indruk.
    De internet browser lagt enorm. Het thuis menu is minder overzichtelijk dan op de iphone.
    en het heeft geen multitouch scherm.

    Apple hoeft zich nog niet druk te maken. wat een nadeel is. want hoe beter de concurrentie is de ste harder de iphone innovatie gepushed gaat worden. software matig is de iphone nog lang niet klaar.

    owja. hij is Dik lomp en lelijk in vergelijking met een iphone

  33. ik vind het raar dat niemand hier een grote downside opmerkt,nl geen ondersteuning voor office.

    Een beetje zakelijke phone moet dit toch ingebouwd hebben. Over dit gebrek gaan nog veel mensen struikelen!

    Of het nu een lelijke of mooie phone is, doet er hier niet toe, het gaat om het os. En dat is voor mij nog niet echt af. Al is push voor gmail dan wel weer een winner imho.

  34. Ziet’r wel strak uit, maar denk niet dat ie boven de iphone komt.

    Maaruh.. Kan iemand mij “exact” uit leggen wat met met derde (n) wordt bedoeld?

  35. ik hoop dat apple idd komt met een manier dat we attachments ook kunnen bewerken op de iphone.
    Maar daar is copy paste functionaliteit en ondersteuning ook voor nodig 😀

    he zal ongetwijfeld komen. Maar het duurt mij wel erg lang.

    iwork of een microsoft office voor de iphone zou het af maken

  36. Mooie besturingssysteem, zit zeker potentieel in. Menig smartphone-fabrikant heeft nu een zeer interessant alternatief op Windows Mobile. Google vertrouwt denk ik wel iets teveel op hun eigen application store; om nou op je community te vertrouwen om bijvoorbeeld sync en bluetooth oplossingen (afgezien van Google’s services) te ontwikkelen? En ik denk dat die openheid op zichzelf niet zo heel veel betekent voor de smartphone-markt… die bestaat voornamelijk nog uit gebruikers. In dat opzicht kan het dus ook nog wel even duren.

    Nu is het even wachten op Android voor iPhone, moet wel voor elkaar te boksen zijn. iPhone is krachtig genoeg, Android is open-source… Lijkt me leuk.

    Interface ziet er goed uit, netjes afgewerkt en logisch ingedeeld. Hier en daar handig gejat, touch is nog relatief nieuw, en zo te zien grafisch ook wel vrij krachtig. En lekker clean.

  37. Ik vind het Google logo op een GSM wel vet … zo nieuw 🙂

  38. nice phone!!!!!!!!!!!

  39. tegen dat die hier uitkomt is er alvast een nieuwe iphone op komst

  40. @X-Pac:

    Derden zijn in dit geval developers/gebruikers.

  41. het heeft maar 1GB geheugen en dan ook nog met zo’n rottig SD-kaartje en ook geen synchronisatiemogelijkheid met mac of pc en ook nog is spuuglelijk. Alle redenen waarom ik een iPhone heb gekocht.

  42. Er zullen redelijk snel andere toestellen komen die er wel netjes uitzien. HTC zal niet erg hun best hebben gedaan om het eerste toestel meteen oogverblindend te maken. Er zit veel te veel geld in de huidige WM generatie toestellen van HTC (diamond en touch reeksen). Dat zal eerst moeten worden terugverdiend. Dit toestel kan je rustig beschouwen als prototype. Maar goed als Google ergens zijn zinnen op heeft gezet dan kan dat nog wel eens gevolgen hebben. Denk niet dat de iPhone er veel last van gaat hebben. Dat is meer een gadget/hype telefoon die toch wel aan zal blijven slaan. Denk eerder dat WM en met name Symbian/RIM hier veel last van gaan krijgen.

  43. Symbian, RIM en Windows Mobile zijn over het algemeen zakelijke platformen, open-source platformen maken geen schijn van kans in dat segment. Reden is simpel; weinig tot geen ondersteuning. En bovendien, organisaties doen het iets rustiger aan dan de ‘hype’-gevoelige consument. Reken maar dat de marktverhouding voorlopig nog wel even in het voordeel van RIM blijft.

  44. De vraag blijft: Gouden kooi of open standaard? Mij intresseerd het niet zoveel dat je alles aan kan passen naar wens of dat het goedkoper is. Ik wil gewoon dat het goed werkt. Ik kies nu dus nog voor de gouden kooi.

  45. heeft android uberhaubt iets wat de iphone zou moeten killen?

    Syncen via exchange op iphone gaat perfect (nuevasync)

    De Appstore/ itunes store is met niks anders te vergelijken..

    Ik wil graag een Android fan-boy aanhoren,.. Dusss iemand? Wat maakt dit ding een iphone killer als de htc diamond ook een touchscreen heeft en een smartphone Os heeft ( dan wel niet opensource, wat geen reet utimaakt kijkend nasr de gehackte iphone)

  46. Niet om het een of het ander, maar dit ding had van Microsoft kunnen zijn :O
    HOE OER LELIJK kun je iets maken :S

  47. dat gezeur over open source voor app ontwikkelaars, zijn er dan echt mensen die de hele dag andere apps op hun telefoon gebruiken? Ik heb werkelijk alle merken gehad met allerlei soorten van ‘unieke’ functies, maar uiteindelijk gebruik je alleen bellen sms email en sinds de iPhone webbrowsen een beetje. Alle gekochte apps die ik nu ook op mijn iPhone heb staan gebruik ik eigenlijk nooit, en zou er prima zonder mee kunnen leven.

    Iets heel anders, in dat demo filmpje stellen ze een foto in als achtergrond, begrijp ik nou goed dat die niet beeldvullend kan, alleen maar gecentreerd op scherm?
    Vind het ook een lellek ding en vind het os er ook rommelig en ouderwets uitzien, net als nokia’s symbian toestellen; windows 3.1

    Daarnaast zijn dus al die kalender dingen op je laptop of desktop alleen bezchikbaar via het web, en als je nou ergens bent en even geen toegang tot het web, dan kan je dus alleen op je telefoon bij dat soort zaken, lijkt me ook niet heel handig.

  48. met deze toestel is hij op alle netwerken , dus ook op vodafone of kpn , en ook simlockvrij , dus geen slechte netwerk van onze t-mobile , htc en google maakt deze toestel voor alle netwerken dus erg slim ook

  49. Apart, zoals sommige mensen de looks van iets belangrijker vinden dan de functies en betrouwbaarheid… Daarom is de iPod/iphone zo’n hype geworden. Kijk eens naar de iPhone: Hoeveel beperkingen kom je daar in tegen…. Veeeel. Dus ik juich dit soort nieuwe toestellen van harte toe. Laat maar lekker concurreren die bedrijven, alleen maar beter voor de consument. Voor mij iig geen Apple mp3 en telefoons meer met al die beperkingen. En lang lege de jailbreak, dat enigsinds wat meer vrijheid geeft.

  50. De enige pluspunt is dat het toestel niet zo duur is als onze geliefde iPhone. Dat zal een hoop mensen aantrekken, maar of dit dè iPhone killer wordt betwijfel ik. Voor de rest vind ik het een lomp toestel – typisch HTC.

  51. Hopelijk heeft deze telefoon een goede Calendar-functie dan alleen al is de telefoon beter dan de iPhone. Een van de essentiële onderdelen van de iPhone (de kalender) is echt belabberd vergeleken met anderen telefoons (blackberry, palm en straks Android-phones?).

  52. ik vind die streetview app wel heel erg stoer. Als je de tel omhoog of omlaag beweegt gaat het beeld ook mee, net alsof je door je telefoon naar buiten kunt kijken. Zie ook het filmpje op engadget.com

    Misschien dat iemand deze app kan porten naar de iPhone? 🙂

  53. Simpel rekensommetje:

    3x G1= 3G

  54. Jongens, jullie begrijpen het nog niet helemaal volgens mij?

    Natuurlijk zal de iPhone gewoon een must-have blijven. Maar Google laat het echt niet zitten bij dit ene toestelletje. Zoals Google nooit zomaar iets doet. Kijk naar Chrome, zoals iemand als zei. Kijk naar Gmail.

    Nu is het een oerlelijk ding van HTC met een niet zo’n geweldig abonnement. Maar het wordt een sony ericsson(?) met alleen een internet abonnement (dus dat je via skype, google talk, voipbuster, belt).

    Ilove it, maar niet deze van htc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.