iTunes en App Store

Apps nu ook te betalen via je KPN-telefoonrekening

Klanten van KPN kunnen nu al hun apps, muziek en andere Apple ID-aankopen afrekenen via de telefoonrekening. Er gelden echter wel enkele voorwaarden voor deze carrier billing.

iTunes en App Store
KPN is de eerste provider in Nederland die ondersteuning biedt voor carrier billing. Hiermee kun je aankopen die je doet via de App Store, iTunes Store en de iBooks Store afrekenen via je maandelijkse telefoonrekening. Ook je Apple Music-abonnement kun je hiermee betalen. Dit ontdekte iCulture-lezer Marc.

KPN start Carrier billing in Nederland

Carrier Billing houdt simpelweg in dat je al je aankopen voor je Apple ID kunt afrekenen via je eigen provider. Apple biedt dit al enkele jaren aan in andere landen, maar in Nederland was er nog geen provider die dit ondersteunde. In België kun je bij Proximus en BASE je aankopen betalen via je telefoonrekening en nu staat ook KPN in dit lijstje.

iCulture-lezer Marc ontdekte de nieuwe optie om in Nederland te betalen via je mobiele telefoon. Op de Nederlandse pagina op de Apple-website wordt KPN nog niet vermeld, maar in de Amerikaanse versie (die vorige week is bijgewerkt) staat KPN wel vermeld in het lijstje van geschikte landen en providers. Dat betekent dus dat gebruikers die een abonnement hebben bij KPN, al hun aankopen kunnen betalen via hun maandelijkse telefoonrekening. Dit geldt overigens niet voor de KPN-dochterbedrijven, zoals Telfort.

Het instellen van carrier billing werkt net als bij elke andere betaalmethode. Doe hiervoor het volgende:

  1. Ga naar de App Store en kies voor de pagina Vandaag, Games, Apps of Updates.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of het blauwe poppetje en selecteer je Apple ID.
  3. In het scherm dat verschijnt kies je voor Betaalinformatie.
  4. Vervolgens kies je bovenaan voor de optie Mobiele telefoon.
  5. Voer nu je telefoonnummer in (bijvoorbeeld: 612345678) en tik op Verifieer. Dit moet uiteraard wel een mobiel nummer van KPN zijn. Vervolgens ontvang je een verificatiecode.

KPN Carrier Billing.

Zie je de optie nog niet, dan moet je mogelijk nog een KPN-aanbiederupdate installeren. Dit doe je door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Info. Mocht er een nieuwe versie zijn, dan verschijnt er automatisch een melding in beeld. Zorg er ook voor dat je de meest recente versie van iOS geïnstalleerd hebt.

Let op: de optie Mobiele telefoon is bij iedereen zichtbaar, ook als je geen KPN-nummer hebt. Het activeren werkt echter enkel en alleen bij een mobiel KPN-nummer.

Er gelden wel nog enkele voorwaarden, zo meldt KPN. Zo mag een aankoop maximaal €20 zijn en geldt er een maximum van €150 per kalendermaand. Als je dus vaak hele grote aankopen doet, dan is deze betaalmethode minder geschikt.

Behalve KPN in Nederland zijn er nog andere landen die voor het eerst carrier billing aanbieden. Het gaat dan om Portugal, Zuid-Afrika en Hongarije. In deze landen kan het nu respectievelijk bij Vodafone, Vodacom en Telenor. Andere betaalmogelijkheden zijn nog steeds creditcard of PayPal. In Nederland is het helaas nog niet mogelijk om via iDEAL je aankopen af te rekenen, terwijl dat wel kan in de Google Play Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2017, 21:00
Categorie Diensten
Onderwerpen kpn, provider

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.