iTunes en App Store

Vodafone laat je iOS-apps, Apple Music en meer afrekenen via je factuur

Klanten van Vodafone kunnen nu zowel apps als Apple Music afrekenen via hun eigen telefoonrekening. Je hebt daardoor geen creditcard of PayPal nodig en hoeft ook geen saldo op je Apple ID te zetten.

Apple ondersteunt in Nederland al een tijdje Carrier billing voor je Apple ID. Dat betekent dat je aankopen die je met je Apple ID doet, kan betalen via je maandelijkse telefoonrekening. In Nederland werkte dit voor kort alleen bij KPN en Telfort, maar nu doet ook Vodafone mee. Naast apps werkt het ook met Apple Music, Netflix en Blendle. Dit ontdekte iCulture-lezer Peter.

Vodafone met Carrier billing

Het grote voordeel van Carrier billing is dat je geen andere betaalmethodes nodig hebt, zoals een creditcard of PayPal-account. Sinds enige tijd kun je wel iDEAL in de App Store gebruiken, maar dat werkt alleen bij losse stortingen van bepaalde bedragen. Als je Vodafone instelt als betaalmethode, heb je er verder geen omkijken naar.

Alle aankopen die je met je Apple ID doet, verschijnen aan het eind van de maand op de factuur van Vodafone. Je betaalt alles dus achteraf. Het werkt niet alleen bij aankopen in de App Store, maar bij alles wat je via je Apple ID koopt. Denk bijvoorbeeld aan iTunes-content, maar ook als je iCloud-opslag wil uitbreiden. Uit Apple’s supportpagina blijkt dat Vodafone eind vorige maand is toegevoegd.

Vodafone Carrier Billing.

Je past je betaalinformatie aan via bijvoorbeeld de App Store. Ga naar het Updates-tabblad, tik op je profielfoto rechtsboven en kies voor je naam bovenin beeld. Vervolgens kies je de optie Beheer betaalmethoden en selecteer je de optie Mobiele telefoon. Voer vervolgens je telefoonnummer in en tik op Verifieer.

Meer mogelijkheden
Daarnaast biedt Vodafone nu ook factuurmogelijkheden voor sommige diensten. Zo kun je, los van de Carrier billing voor je Apple ID, Apple Music via de provider afrekenen. Je kan het drie maanden gratis proberen (op voorwaarde dat je niet eerder al een proefversie gehad hebt) en daarna betaal je net als bij Apple €9,99 per maand. Ook Netflix en Blendle zijn via Vodafone af te sluiten. Netflix is er vanaf €7,99 per maand, terwijl Blendle Premium net als bij Blendle zelf €9,99 per maand kost. Een optie voor Spotify is er helaas niet. Meer info lees je op de site van Vodafone.

Tipgever: Peter, bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2019, 20:42
Categorieën Diensten, Providers
Onderwerpen provider, Vodafone
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.