Hound-Spraakassistent

Hound: zoveelste spraakassistent of waardig Siri-alternatief?

Ook SoundHound mengt zich in de strijd om jouw favoriete spraakassistent te worden. Waarin onderscheidt Hound zich, en is het een goed Siri-alternatief?

Hound-Spraakassistent
Het begint aardig druk te worden met digitale assistenten op je iPhone. Ook Soundhoud vecht voor een plekje op je smartphone met Hound, de nieuwste concurrent voor Siri.

Muziek-app SoundHound lijkt het voorbeeld van Shazam op te volgen en breidt haar functies uit met een slimme spraakassistent. Voorlopig is Hound exclusief beschikbaar voor testers op Android, maar een iOS-versie is onderweg.

Natuurlijke vragen stellen met Hound

Het grote voordeel van Hound lijkt te zijn dat je er tegen kunt praten zoals je dat ook tegen een vriend doet. Geen zorgvuldig geformuleerde spraakopdrachten dus, maar een vraag waar ook een mens niet van zou opkijken als je hem stelt. Vervolgvragen stellen gaat heel natuurlijk, mits onderstaande trailer een betrouwbare weergave is van het uiteindelijke product:

Om je van het juiste advies te voorzien put Hound uit een collectie van rond de vijftig diensten. In het geval van hotels is dat bijvoorbeeld Expedia, maar ook voor vragen over navigatie, het weer en algemene zaken kun je bij Hound terecht.

Snelheid voorop

Keyvan Mohajer, oprichter van SoundHound, vertelt aan Wired dat de hoge snelheid het voornaamste wapenfeit van Hound is ten opzichte van diensten als Siri en Google Now. Hiervoor gebruikt Hound de algoritmen die SoundHound al gebruikte om muzieknummers razendsnel te herkennen.

Android-ontwikkelaars kunnen inmiddels aan de slag met de API van Hound, zodat ze de spraakassistent in hun eigen app kunnen verwerken. In het geval van Apple is de kans dat Hound Siri kan vervangen echter klein, omdat Siri helemaal ingebakken zit in iOS. Daarnaast ondersteunt Hound (voorlopig) de Nederlandse taal niet, wat het stellen van vragen weer een stuk onnatuurlijker maakt ten opzichte van Siri.

Geduchte concurrentie

SoundHound zegt al tien jaar te dromen over een dergelijke assistent, maar kiest daar wel een wat ongelukkig moment voor. De slimme spraakassistenten vliegen ons rond oren, zoals Microsoft die haar Cortana ook naar de iPhone brengt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2015, 20:00
Categorie Apps
Onderwerpen assistent, soundhound

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.