Stormloop op App Store tijdens de kerst, 11 miljoen iPhones verkocht

De App Store heeft een enorme stormloop gehad tijdens de kerstdagen. Vooral de iPod touch laat een gigantische stijging in het aantal downloads zien, met een factor 10. Een analist beweert dat het met de iPhone ook erg goed gaat: er zijn afgelopen kwartaal 11,3 miljoen stuks verkocht.

boom iphoneStatistiekfreaks kunnen zich buigen over de nieuwste lijstjes en cijfers. Van Flurry komt het bericht dat er de afgelopen dagen een enorme piek in het aantal App Store-downloads is gemeten. En een Wall Street-analist schat dat Apple het afgelopen kwartaal 11,3 miljoen iPhones heeft verkocht. Dat zou een flinke toename ten opzichte van het voorgaande kwartaal betekenen, want toen verkocht Apple 7,4 miljoen iPhones. Analist Brian Marshall heeft zijn voorspelling voor de koers van het aandeel Apple opgeschroefd naar $260.

Marshall’s voorspellingen gaan er vanuit dat het aantal iPhone-activaties via AT&T in de VS met 20% is gedaald. Maar buiten de VS rekent hij op een groei van 100%.

Ook denkt Marshall dat de iPhone-gekte nog steeds niet voorbij is: de iPhone bevindt zich nog in het groeistadium:

Despite the enormous success of the iPhone since inception in July ’07, we strongly believe the device is still in its infancy with respect to penetrating the global post-paid subscriber market. For example, our analysis indicates that while the iPhone currently enjoys 5.0% penetration of [AT&T’s] post-paid subscriber base, the penetration of its current international carrier partners’ post-paid subscriber base is only 0.8%.

De iPhone heeft de meeste kans in landen met een minimaal jaarinkomen van $20.000 per capita. Apple is het beste technologiebedrijf op deze planeet, vindt Marshall.

Vind je de cijfers wat overdreven en denk je dat de iPhone en iPod touch hun hoogtepunt wel hebben gehad, dan heeft het zin om eens naar de nieuwste cijfers van Flurry te kijken. Er blijkt de afgelopen dagen een enorme stormloop op de App Store te zijn geweest.

iphone versus ipod touch flurry

Het aantal applicatie-downloads is in vergelijking met half december verdubbeld bij de iPhone. Maar de groei is vooral te vinden bij de iPod touch: daar lag het aantal downloads een factor tien hoger dan normaal (of dat dan ook een groei van 1.000% betekent zoals MobileCrunch beweert, mogen jullie in de reacties uitvechten). Normaal gesproken heeft de iPhone in de downloadcijfers een voorsprong op de iPod touch… tot deze kerst. Uit Flurry’s cijfers blijkt een maandelijkse groei in App Store-downloads van 51%. Google’s Android Market groeit maandelijks met 22% (gemeten in aantal downloads, dus niet in aantal beschikbare apps). Vorig jaar was er ook een piek te zien. Die wordt trouwens niet alleen veroorzaakt door mensen die een iPod touch cadeau hebben gekregen, maar ook door bestaande bezitters van een iPod touch, die een iTunes Gift Card van de kerstman kregen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2009, 22:08
Categorie Apple
Onderwerpen app store, ipod touch, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.