Storing bij iMessage, FaceTime en App Store [Update: verholpen]

Apple heeft momenteel een storing bij iMessage, de App Store, FaceTime, iTunes Match en Game Center. Ook bij iCloud zijn er problemen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

imessages icoonApple ondervindt op dit moment problemen met de berichtendienst iMessages en de App Store. In de App Store-app op de iPhone lukt het niet om de inhoud te laden en bij iMessage komen berichten niet aan. Het is bij iMessage al de zoveelste keer in korte tijd dat er problemen ontstaan. Op de desktop zijn er problemen met het laden van app-content, zoals onderstaande afbeelding laat zien. Ook via Twitter kregen we diverse meldingen.


app store storingDe App Store op de iPhone ziet er bij veel gebruikers uit zoals de afbeelding hiernaast: alleen de knoppen zijn nog aanwezig, maar de content wordt niet geladen. Daarnaast krijgen we meldingen binnen dat ook FaceTime niet werkt. Game Center en iTunes Match zijn twee andere diensten die problemen ondervinden. Dat betekent dat je ook bepaalde games die via Game Center werken niet kunt spelen, zoals Letterpress. Zelf maakt Apple op status.icloud.com melding van een storing bij “enkele” gebruikers. De zaak wordt onderzocht. Afgelopen september waren er ook al problemen met iCloud, waarna iMessage-gebruikers klaagden over zoekgeraakte en nooit bezorgde berichten.

De afgelopen dagen waren er meermaals storingen bij de Apple-diensten die afhankelijk zijn van online servers, zoals iMessage. Meestal waren de storingen binnen een uurtje weer voorbij. Deze keer kan de storing iets te maken hebben met orkaan Sandy, die volgens de crisiskaart van Google ook North-Carolina heeft geraakt (waar Apple’s gigantische datacenter gevestigd is).

crisiskaart google

Hieronder vind je de statusmelding van iCloud: Apple onderzoekt wat er aan de hand is.

icloud storing

Op de desktop ziet de App Store er zo uit:

itunes storing

Update 00:45 uur: Volgens Apple zouden alle problemen nu verholpen moeten zijn en werken alle diensten weer normaal. Dit wordt nu ook bevestigd door eigen tests, via Twitter en in de reacties bij dit artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2012, 0:43
Categorieën Diensten, iOS
Onderwerpen app store, imessage, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.