iTunes 11 vertraagd, komt pas in november

Apple heeft iTunes 11 uitgesteld naar november omdat het bedrijf naar eigen zeggen extra tijd nodig heeft 'om het goed te doen'.

iTunesApple heeft iTunes 11 uitgesteld naar volgende maand. De langverwachte update voor de iTunes-software was voor oktober aangekondigd, maar volgens Apple kost de ontwikkeling meer tijd dan was verwacht. iTunes 11 moet nu voor het einde van november beschikbaar zijn. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf tegenover All Things D bevestigd, die verder los liet dat men de extra tijd neemt ‘om het goed te doen’.

De aankomende iTunes 11-update is een van de grotere updates sinds langere tijd met een aantal ingrijpende vernieuwingen, zoals iCloud-synchronisatie tussen je iOS-apparaten, een geheel vernieuwde interface in lijn met de Muziek-app in iOS 6 en een nieuw jasje voor de iTunes Store. Ook introduceert Apple in iTunes 11 functies als aanverwante muziek zoeken en een nieuwe beter bruikbare minispeler. De update was aangekondigd tijdens het iPhone 5-evenement in september.

De exacte reden voor de vertraging wordt door Apple niet genoemd, maar het lijkt er op dat het bedrijf geen risico meer wil nemen met software die te vroeg wordt vrijgegeven. Dit wordt door insiders namelijk ook als reden genoemd voor de problemen met Apple’s eigen kaartdienst, waarvoor het bedrijf openlijk excuus aan moest bieden. Het lijkt overigens niet waarschijnlijk dat de vertraging van iTunes 11 iets te maken heeft met de managementwissel die Apple gisteren aankondigde.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar. Ook bestaat de iTunes Store nog voor het kopen van muzieknummers en albums en het aanschaffen en huren van films.

iTunes
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.