App Store storing

App Store en andere Apple-diensten getroffen door storing (update)

De App Store, iTunes, iBooks, Testflight en iTunes Connect zijn getroffen door een storing. Apple heeft nog niet gereageerd op de problemen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

App Store storingDe App Store is op het moment moeilijk te bereiken door een storing. De iTunes Store en iBooks zijn ook getroffen door de problemen, en ontwikkelaars hebben tijdelijk geen toegang tot iTunes Connect en Testflight. Een reden voor de storing is niet bekend: op Apple’s statuspagina zijn op het moment van schrijven nog geen problemen geconstateerd.

Lezers van iCulture meldden vanmorgen rond 9 uur voor het eerst problemen in de App Store, maar deze werden al snel door Apple verholpen. Inmiddels is er sprake van grootschalige problemen, waardoor de App Store, iTunes, Testflight en iTunes Connect voor velen onbereikbaar zijn. Volgens The Next Web verschillen de problemen per regio: in India is de App Store bijvoorbeeld wel toegankelijk, maar kun je geen muziek kopen.

Update: Apple heeft de storing inmiddels bevestigd. Volgens de statuspagina van Apple zijn de iTunes Store, Mac App Store en iBooks voor alle gebruikers niet beschikbaar.

Update 18:53: Een woordvoerder van Apple heeft excuses aangeboden voor de langdurende storing. Een DNS-probleem is de oorzaak:

"We bieden klanten met problemen in iTunes en andere diensten onze excuses aan. De problemen worden veroorzaakt door een intern DNS-probleem bij Apple. We werken er hard aan om alle diensten zo snel mogelijk weer beschikbaar te maken, en bedanken iedereen voor zijn of haar geduld"

Update: de problemen lijken inmiddels te zijn verholpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2015, 7:30
Categorie Apple
Onderwerpen app store, ibooks, itunes, itunes connect, storing

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.