Steve Jobs was mentor van Google-oprichters Brin en Page

In een nieuw onthullend boek over Google blijkt dat Steve Jobs lange tijd mentor was van Google-oprichters Brin en Page. Eigenlijk wilden de twee Jobs als CEO van hun bedrijf, maar Jobs weigerde.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

in-the-plexOver een paar dagen ligt er een nieuw boek in de winkel, waar iedereen in de tech-scene over zal praten: ‘In The Plex: How Google Thinks, Works and Shapes Our Lives‘. Auteur Steven Levy schreef eerder een soortgelijk boek over de cultuur van Apple, onder de titel ‘The Perfect Thing‘. Deze keer is Google aan de beurt. Levy besteedde drie jaar onderzoek om de geheimen van Google te achterhalen en kenners die het boek al gelezen hebben zeggen dan ook dat het meer te vertellen heeft dan bestaande boeken, zoals ‘The Google Story’ en ‘What Would Google Do?‘. Steve Jobs komt overigens ook in dit boek voor. Zoals al eerder bekend werd, hadden Google-oprichters Sergey Brin en Larry Page een oogje op Steve Jobs, als CEO van hun bedrijf.

Dat gebeurde echter niet: Jobs bedankte voor de eer en de Google-oprichters kozen voor Eric Schmidt. Maar Jobs werd wel een mentor voor de twee mannen. De relatie schijnt echter wel te zijn bekoeld, nadat Google het Android OS aankondigde. Levy schrijft in zijn boek:

He (Jobs) turned down their offer, but because he saw the potential of Google he agreed to mentor Mr. Page and Mr. Brin, even sharing advisers.

Jobs voelde zich bedrogen door Google, omdat ze met Android het succes van de iPhone probeerden te kopiëren. Jobs zou Android voor het eerst hebben gezien tijdens een bezoek aan het hoofdkwartier van Google in Mountain View (Californië). Toen hij soortgelijke functies zoals pinch-and-zoom zag, zou hij furieus zijn geworden.

Wie ook een kijkje achter de schermen bij Google wil nemen, haalt het boek vanaf 12 april bij zijn (online) boekhandel, bijvoorbeeld Bol.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 11:27
Categorie Apple
Onderwerpen boeken, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.