Ultrasn0w 1.2.1 voor compatibiliteit met iOS 4.3.1 (jailbreak/unlock)

Het iPhone Dev Team heeft versie 1.2.1 uitgebracht van de ultrasn0w unlock voor iOS 4.3.1 in combinatie met oudere basebandversies. De unlock ondersteunt dan ook alleen de basebandversies die eerder al simlockvrij te maken waren.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Ultrasn0w unlock iPhone 4Het iPhone Dev Team heeft versie 1.2.1 uitgebracht van de ultrasn0w unlock voor iOS 4.3.1 in combinatie met oudere basebandversies. De update is bedoeld voor gebruikers van de jailbreaktools PwnageTool 4.3 en sn0wbreeze 2.5.x die met behoud van hun oudere baseband (modemfirmware) naar iOS 4.3.1 hebben kunnen updaten. De unlock ondersteunt dan ook alleen de basebands die eerder al simlockvrij te maken waren.

De compatibiliteit van ultrasn0w 1.2.1

Compatibiliteit ultrasn0s 1.2.1De ultrasn0w unlock kan gebruikt worden om de iPhone 3G en iPhone 3GS tot en met baseband 06.15.00 te unlocken en is daarnaast alleen geschikt om de iPhone 4 met baseband 01.59.00 te unlocken (die normaliter hoort bij iOS 4.0 t/m 4.0.2). Versie 1.2.1 van ultrasn0w lost ook het cosmetische probleem op waarbij er op iOS 4.3.1 maximaal één streepje bereik werd getoond. Ook gebruikers die een update hebben uitgevoerd naar iOS 4.3.1 met behoud van een eerdere baseband die op dit moment nog niet te unlocken is óf gebruik maken van een simlockvrij toestel kunnen ultrasn0w installeren om dit probleem op te lossen.

Het installeren van ultrasn0w 1.2.1

  1. Je kunt updaten naar iOS 4.3.1 met behoud van je huidige baseband met behulp van PwnageTool 4.3 (Mac OS X) of sn0wbreeze 2.5.x (Windows).
  2. Start Cydia op door het icoontje te selecteren.
  3. Voer desgevraagd eerst een volledige upgrade uit.
  4. Ga in Cydia onderin naar Beheren gevolgd door Bronnen en controleer daar of de ultrasn0w repository aanwezig is en voeg deze zo niet via stap 5 & 6 toe. Ga anders verder met stap 7.
  5. Kies linksbovenin voor Wijzig en rechtsbovenin voor Voeg toe.
  6. Voeg de repository repo666.ultrasn0w.com toe.
  7. Kies onderin voor Zoeken en zoek op ultrasn0w.
  8. Selecteer ultrasn0w en kies Installeer en Bevestig.
  9. Start je iPhone na de installatie opnieuw op door tegelijk de Home– en Power-knop ingedukt te houden totdat deze uit gaat en vervolgens de Power-knop om deze weer aan te zetten.

iOS 4.3.1 unlock met ultrasn0w 1.2.1

Terwijl het iPhone Dev Team andere methoden om de recentere basebandversies te unlocken onderzoekt, wordt door het team ook een brute force aanval op de unlockcode uitgevoerd waarmee een toestel ‘officieel’ te unlocken is. Toestellen die in Nederland bij T-Mobile zijn gekocht kunnen overigens ook officieel simlockvrij gemaakt worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

48 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.