Reacties voor: Steve Jobs: ‘In 2011 AirPlay in Safari en andere apps’

Apple hoopt in 2011 de functionaliteit van AirPlay – de iOS-functie om audio- en videocontent en foto's draadloos te streamen – uit te breiden met ondersteuning voor Safari en applicaties van andere partijen, zo stelt Apple-topman Steve Jobs in een reactie via e-mail op de vraag van een klant.
Michel Lusthof -

Reacties: 27 reacties

  1. “Zo is er geen ondersteuning voor apps van externe partijen”
    Beperkte ondersteuning; luisterpaal en 22tracks werken gewoon.

  2. Hoop dat dit ook voor Safari op de Mac geldt, zodat streams op de Mac (in hogere kwaliteit) naar de Apple TV kunnen worden gestreamd.

  3. Het gaat in dit artikel om video.

    Origineel geplaatst door Mark
    “Zo is er geen ondersteuning voor apps van externe partijen” Beperkte ondersteuning; luisterpaal en 22tracks werken gewoon.

  4. Zal de Apple TV in de toekomst ooit full hd ondersteunen? Anders een beetje zonde van m’n nieuwe tv.

  5. @Mikio wat denk je zelf ? Weet je waar je het over hebt ? Je kabel provider krijgt het niet eens voor elkaar om 1080p uit te zenden, en jij hoopt dat je iphone dat wel draadloos voor elkaar gaat krijgen.

    Er zijn hier en daar wat kaders in het leven, realiseer je dat.

    1080p kan meer dan 40Mbit/s kosten qua bandbreedte, je iPhone zit op Wifi 208.11b/g die red theoretisch maar 54Mbit en in praktijk mag je je handen dichtknijpen als je de 20 haalt, maw je leeft met je gedachten buiten de kaders van de mogelijkheden.

    En waarom is het zonde van je nieuwe tv ? gebruik je m alleen voor AppleTV ?

    Wat zijn we toch verwend en altijd maar zaniken.

  6. Origineel geplaatst door bakman: @Mikio wat denk je zelf ? Weet je waar je het over hebt ? Je kabel provider krijgt het niet eens voor elkaar om 1080p uit te zenden, en jij hoopt dat je iphone dat wel draadloos voor elkaar gaat krijgen.

    Er zijn hier en daar wat kaders in het leven, realiseer je dat.

    1080p kan meer dan 40Mbit/s kosten qua bandbreedte, je iPhone zit op Wifi 208.11b/g die red theoretisch maar 54Mbit en in praktijk mag je je handen dichtknijpen als je de 20 haalt, maw je leeft met je gedachten buiten de kaders van de mogelijkheden.

    En waarom is het zonde van je nieuwe tv ? gebruik je m alleen voor AppleTV ?

    Wat zijn we toch verwend en altijd maar zaniken.

    Waar heb jij het nou weer over, je zit notabene nu zelf te zaniken.

  7. Voor mij is airplay al perfect, het beste wat me op gadgetgebied is overkomen in 2010. Ik kan nu eindelijk mijn ds audio van synology over de hifi luisteren zonder een computer aan te zetten… te gek, 130gb aan muziek over de iphone!

  8. Daring Fireball’s John Gruber ontdekte ook dat het momenteel niet mogelijk is om een video die je met de iPhone 4 hebt gemaakt via AirPlay te streamen. Het zou logisch zijn om dat juist wel te kunnen, zodat je zelfgemaakte video’s meteen met familie en vrienden kunt delen.

    Dat kan wel degelijk, alleen moet je ervoor naar het multitask-menu en dan 1x naar links vegen (waar ook de play controls zitten). Direct in de foto-app werkt het gek genoeg niet.

  9. @bakman: @martijn: @Mikio:

    😀 Zennnnnn… Full HD is nu eenmaal een “hype”. Het zegt al niets over de resolutie van iets (DPI). Gelukkig zijn we niet te beroerd om elkaar genadeloos af te schieten als we ernaast zitten 😛

  10. @joedoekoe:

    Waarom niet dan? Volgens mij staat Full hd voor een minimale resolutie van 1920 x 1080. Wat dus alles zegt over de DPI.

    Maar kan het mis hebben hoor 🙂

    @bakman

    Mikio had het over Apple TV niet persé over streamen vanaf zijn Iphone. Ik vind het ook raar dat apple in deze tijd nog een media server uit brengt die geen full hd aan kan. Ik heb zelf een kleine media server van ongeveer 200 euro en kan dat wel(en nog veel meer).

  11. @Paul: ah, my bad dan 🙂 had alleen het knopje gezien maar heen Apple TV om het echt te testen…

  12. Momenteel als ik bij een video alleen geluid afspeel over mijn speakers loopt het geluid 2 seconden achter op het beeld. Dit is een simpele fix, laat ze daar eerst maar eens mee komen

  13. Het probleem van het niet ondersteunen van 3rd party apps kom je nu al tegen bij het aansturen van externe video (TV). Een app als (uitzending) gemist ondersteunt dit bv. niet (navraag bij de maker leerde dat Apple dit simpelweg niet ondersteunt). Maar vreemdgenoeg ondersteunt Airvideo wel video-out op de iPhone. Weet iemand of Airplay ook ondersteunt wordt door Airvideo? Zo zou de iPhone/iPad zelfs als doorgeefluik kunnen fungeren wat erg handig kan zijn.

  14. @Roel; Dots Per Inch, hoeveel inch staat die 1080 op; op 21 inch is dat beduidend scherper dan op 40 inch 😉

  15. @joedoekoe
    Hahaha !
    Je bent in de war met FullHD-ready
    (= marketing term voor non-FullHD,
    hoe mooi kan je sneue dingen verkopen)

  16. @Gemert: nee hoor. Full HD is gewoon een loze term.

  17. Origineel geplaatst door bakman
    @Mikio wat denk je zelf ? Weet je waar je het over hebt ? Je kabel provider krijgt het niet eens voor elkaar om 1080p uit te zenden, en jij hoopt dat je iphone dat wel draadloos voor elkaar gaat krijgen.Er zijn hier en daar wat kaders in het leven, realiseer je dat.1080p kan meer dan 40Mbit/s kosten qua bandbreedte, je iPhone zit op Wifi 208.11b/g die red theoretisch maar 54Mbit en in praktijk mag je je handen dichtknijpen als je de 20 haalt, maw je leeft met je gedachten buiten de kaders van de mogelijkheden.En waarom is het zonde van je nieuwe tv ? gebruik je m alleen voor AppleTV ?Wat zijn we toch verwend en altijd maar zaniken.

    De volgende wifi-standaard, die reeds is geadopteerd door de wifi alliance en waarschijnlijk zijn intrede ziet in een jaar of 2, kan dit met gemak aan.

    Daarnaast, er is voor ons, levend in deze tijd, nog geen zicht op een kader van de mogelijkheden.

  18. @Roel:
    AppleTV is niet krachtig genoeg daarvoor.
    Had ie dat wel geweest dan gaan mensen er ook vanuit dat ze dat kunnen gebruiken via AirPlay.

    Jouw 200 euro speler, kan misschien meer, maar die kan geen Airplay, van die kleine zaken die het weer zo makkelijk en leuk maken, maar 1080p kan je in deze vergeten.

    @martijn, onderbouw mijn gezanik ?

    @joedoekoe, je gaat te kort door de bocht, dat heeft met de dpi van het scherm zelf te maken plus dat je die scherpte alleen op “ideale” afstanden kan ervaren.

  19. @bakman: Niet krachtig genoeg? In de popcorn hour zit een ~300 mhz processor en die speelt full hd af.

    Ik was voor de apple tv gegaan als hij meer formaten had ondersteund.. Alles omzetten naar mp4 is gewoon niet te doen. Voor 50 euro meer heb je een wdtv live hub met 1 tb harde schijf.. En je kan m bedienen met je iphone dus de tv hoeft niet aan om muziek te luisteren..

  20. Origineel geplaatst door RexManning
    Voor mij is airplay al perfect, het beste wat me op gadgetgebied is overkomen in 2010. Ik kan nu eindelijk mijn ds audio van synology over de hifi luisteren zonder een computer aan te zetten… te gek, 130gb aan muziek over de iphone!

    Klinkt aantrekkelijk, kun je daar wat uitleg over geven? Hoe koppel je dat en hoe zie je de nummers/ playlists op je iPhone?

  21. Ontopic: Klink goed! Als dit waar is koop ik zeker een Apple TV. Het zou ook al goed zijn als er op de Apple TV 3rd generation Apps geinstalleerd kunnen worden, zodat je Uitzending Gemist en PLEX direct op je ATV kunt zetten.

  22. Origineel geplaatst door Tsjaap: Ontopic: Klink goed! Als dit waar is koop ik zeker een Apple TV. Het zou ook al goed zijn als er op de Apple TV 3rd generation Apps geinstalleerd kunnen worden, zodat je Uitzending Gemist en PLEX direct op je ATV kunt zetten.

    Weet iemand of er al apps als “Gemist” op een gejailbreakte ATV2 gedraaid kunnen worden? Of zijn ze nog niet zover?

  23. Man man man, wat weet er maar weinig man iets van resoluties af.

    DPI heb je niet bij schermen, DPI is voor drukwerk. Bij schermen spreken we over PPI.

    Ja, full hd is 1920x1080p. (zwarte balken verhaal ff achtergelaten). Ja, full hd wil niets zeggen over de scherpte van het beeld. Bij een scherm van 23″ full hd is je ppi veel hoger dan wanneer je dezelfde resolutie over een 52″ scherm legt. Echter zit je dichter op een 23″ scherm als op een 52″ waardoor het in de praktijk geen bal uitmaakt.

    Daarnaast kan een popcorn hour full hd afspelen ookal heeft hij een lage processor. Dit omdat die popcorn helemaal niet die processor gebruikt maar een speciale chip die alleen bepaalde video kan decoderen.

    Dat AppleTV geen full hd aankan? In mijn ogen puur marketing technisch. Zo’n chip om full hd af te laten spelen kost geen ruk, maar ze hebben nu alvast een update klaar voor de volgende AppleTV. En iedereen trapt erin.

  24. da zou kei goe zijn

  25. Ik wil dat airplay naar de pc kon. Werkt me pctje naast de tv een stuk lekkerder… Maarjah

  26. Origineel geplaatst door nadorst28: Klinkt aantrekkelijk, kun je daar wat uitleg over geven? Hoe koppel je dat en hoe zie je de nummers/ playlists op je iPhone?

    RexManning zei op 30 november 2010 om 22:56
    Voor mij is airplay al perfect, het beste wat me op gadgetgebied is overkomen in 2010. Ik kan nu eindelijk mijn ds audio van synology over de hifi luisteren zonder een computer aan te zetten… te gek, 130gb aan muziek over de iphone!

    Wat meer uitleg: Mijn synology ds410 staat met o.a. de muziekbieb in de meterkast. Op de Synology draait een o.s. met onder andere een muziekservice (Audio Station, lijkt op iTunes en je kan er afspeellijsten op samenstellen.).

    Deze kan je via de iPhone-app DS Audio benaderen en afspelen. Nu met de nieuwe Airplay…staat die knop ook op DS Audio en kan ik zonder pc mijn muziek in het hele huis horen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.