iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Steve Jobs: ‘In 2011 AirPlay in Safari en andere apps’

Apple hoopt in 2011 de functionaliteit van AirPlay – de iOS-functie om audio- en videocontent en foto's draadloos te streamen – uit te breiden met ondersteuning voor Safari en applicaties van andere partijen, zo stelt Apple-topman Steve Jobs in een reactie via e-mail op de vraag van een klant.

AirPlayAirPlay is een van de belangrijkste nieuwe functionaliteiten in de iOS 4.2-update die vorige week maandag voor gebruikers van de iPhone, iPod touch en iPad werd vrijgegeven. Met AirPlay is het mogelijk om audio- en videocontent en foto’s van een iOS-apparaat draadloos naar de nieuwe Apple TV te streamen. Bij de lancering van iOS 4.2 bleek echter dat de functionaliteit toch iets beperkter is dan menigeen had gehoopt. Zo is er geen ondersteuning voor apps van externe partijen en is het alleen mogelijk om video’s te streamen vanuit een beperkt aantal standaardapplicaties zoals YouTube en de video-app.

Met behulp van de app AirVideoEnabler is het weliswaar voor jailbreakers mogelijk om die beperkingen te omzeilen, maar een officiële oplossing is er nog niet. Althans, voorlopig niet. Als we Apple-topman Steve Jobs mogen geloven (en als het e-mailbericht authentiek is) komt die er namelijk volgend jaar.

In een van zijn roemruchte korte e-mailreacties reageerde hij op de vraag van een lezer van Mac Rumors die zich afvroeg hoe de toekomst van AirPlay eruit gaat zien en of hij ooit ook AirPlay-video voor video’s in Safari en andere apps zou krijgen. Jobs reageerde hierop dat Apple deze toegevoegde functionaliteit volgend jaar hoopt toe te voegen. Een exacte datum noemde hij niet, maar mogelijk brengt de verwachte iOS 4.3-update — die naar begin volgend jaar zou zijn uitgesteld — al verbeterde ondersteuning voor AirPlay.

Daring Fireball’s John Gruber ontdekte ook dat het momenteel niet mogelijk is om een video die je met de iPhone 4 hebt gemaakt via AirPlay te streamen. Het zou logisch zijn om dat juist wel te kunnen, zodat je zelfgemaakte video’s meteen met familie en vrienden kunt delen. Foto’s daarentegen kunnen vanuit de Foto-applicatie wel via AirPlay gestreamd worden. Gruber’s theorie luidt dat Apple incomplete AirPlay-functionaliteit heeft gelanceerd om het doel van de iOS 4.2-lancering in november te kunnen halen.

Bron: Mac Rumors

De echtheid van deze ‘Steve-mails’ kan helaas niet worden gegarandeerd. In het verleden heeft de Apple-topman wel vaker op dergelijke vragen van klanten gereageerd. In veel gevallen blijkt later uit aankondigingen van Apple dat het authentieke e-mails zijn geweest, maar soms ook niet.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2010, 21:56
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen airplay, e-mail, populaire apps, safari, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.