iculture-populaire-apps
Populaire Apps De meest gedownloade apps van de afgelopen week

‘Mensen tot 35 hebben liever een app dan een mobiele website’

Volgens een onderzoek van Parks Associates geven jongeren tot 35 jaar de voorkeur aan apps in plaats van mobiele websites op de smartphone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

appsConsumenten van 35 jaar en jonger gebruiken liever een mobiele app, dan dat ze hun webbrowser op de smartphone gebruiken. Dit is gemeten ten opzichte van oudere mobiele gebruikers. Uit een onderzoek van Parks Associates blijkt dat de jongeren de mobiele browser in de steek laten. Ze knappen vooral af op mobiele websites die niet zijn ontworpen voor het kleine scherm. Die voorkeur onder generatie X en Y groeit zelfs, zegt Harry Wang, directeur Mobile Product Research.


De reden is dat apps niet vereisen dat iemand een webadres invoert. Je hebt ook niet te maken met trage browsersnelheid. Gemak en directe toegang staan voorop. Het zou kunnen leiden tot een nieuwe distributie-omgeving voor content, zowel betaald als gesponsord, denken de onderzoekers. Uit onderstaande grafiek blijkt ook, dat je bij mensen boven de 45 jaar maar beter niet met apps kunt aankomen.

Overigens werd in de enquête de vraag gesteld naar de voorkeur van gebruikers en zat er geen meting achter van het daadwerkelijke gedrag. Wang geeft bovendien aan dat mobiele apps nooit webbrowsers compleet zullen vervangen, maar bedrijven die teveel op het mobiele web vertrouwen kunnen publiek verliezen. Eerder dit jaar concludeerde een ander onderzoeksbureau (Taptu) dat de toekomst in mobiele websites ligt en niet zozeer in native apps. Ook Adobe is het daarmee eens, maar beide bedrijven hebben ook directe belangen bij de ontwikkelingen.

onderzoek-parks-associates

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.