Steve Jobs geen fan van naam ‘Siri’

Steve Jobs was geen fan van de naam 'Siri' en deed zijn best om een beter alternatief te verzinnen. Dit terwijl bedenker Dag Kittlaus juist helemaal weg was van de naam, die geleend was van een oud-collega.

SiriSteve Jobs zou geen fan zijn geweest van de naam ‘Siri’, maar hij wist geen goed alternatief te bedenken. Dit vertelde Dag Kittlaus, één van de oprichters van het bedrijf Siri, tijdens een presentatie. Volgens hem is de naam Siri gebaseerd op een vrouw waar Kittlaus mee heeft samengewerkt in Noorwegen.


Kittlaus was helemaal weg van de naam Siri, die in Noorwegen “prachtige vrouw die je naar de overwinning leidt” betekent. Zo was hij op een bepaald punt van plan om zijn dochter dezelfde naam te geven. Toen de domeinnaam Siri vrij bleek te zijn, kocht hij deze ook snel. De naam is volgens Kittlaus ook goed te gebruiken voor een product, omdat hij zowel makkelijk te spellen als uit te spreken is.

Omdat Steve Jobs de naam niet acceptabel vond, maakte Kittlaus er werk van om bij Apple te lobbyen om de naam ongewijzigd te houden. Uiteindelijk koos het bedrijf ervoor om de naam gewoon te behouden, gezien Jobs er niet in slaagde iets beters te verzinnen.

Kittlaus werkte na Apple’s overname kort in Cupertino, maar verliet het bedrijf in oktober.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.