Spotify voor iPad krijgt iPhone-functie Bladeren

Spotify 0.9.1 voor iPad en iPhone introduceert Bladeren in de iPad-app, een schakelaar voor afspeellijsten en meer.

Spotify iPad iPhone logoDe iOS-applicatie van muziek streaming-dienst Spotify wisselt functionaliteiten uit tussen functies van de app op de iPad en iPhone na de laatste update. Versie 0.9.1 zorgt ervoor dat de iPad-app nu ook voorzien is van de nieuwe sectie Bladeren in plaats van Nieuws. De nieuwe afdeling vanuit het hoofdmenu is voorzien van allerlei mogelijkheden. Je vindt er nog ouderwets nieuwe muziekreleases, maar beluistert ook toplijsten en vindt er afspeellijsten in allerlei genres en categorieën muziek.

Druk je op Chill als categorie, dan kan je daaronder nog keuze maken tussen verschillende afspeellijsten als American Hipster, Lounge, Sleep, Brain Food en Hangover Friendly bijvoorbeeld. De lijsten zijn veelzijdig, lang en zo talrijk dat je er wel even op kan teren. Bovendien worden ze herhaaldelijk ververst en vervangen.

Spotify iPad iPhone iOSSpotify maakt het verder mogelijk om vrienden en artiesten te volgen, zodat je op de hoogte blijft van hun nieuwe afspeellijsten en releases. Daarvan ontvang je meldingen in de Inbox van de app. Verder is de zoekfunctie van de app verbeterd, waardoor je suggesties van artiesten, albums en nummers ziet terwijl je nog bezig bent met zoeken. Ten slotte is in de iPad-app het inloggen wat ‘gestroomlijnder’ gemaakt.

De andere veranderingen zijn vooral van toepassing op de iPhone-app. Daarop kan je nu ook van de iPad-functie gebruik maken dat je kan schakelen tussen privé en openbare afspeellijsten. Ook is het uiterlijk van de afspeellijsten onder handen genomen. Net als op de iPad zie je daar voortaan een selectie van de albumcovers die je in de lijst tegenkomt. Als laatste is de fout verwijderd waardoor je niet meer kon delen op Twitter, Facebook, naar een mailadres of per sms.

Helaas zullen de veranderingen niet meteen voor iedereen zichtbaar zijn. Spotify introduceert de veranderingen steeds via zogenaamde soft launches; een methode om veranderingen langzaam uit te rollen over alle gebruikers.

Downloaden: Spotify (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2013, 13:56
Categorie Apps
Onderwerpen muziek, spotify, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.