Apple: ‘Advocaat e-bookzaak wil 138.432 dollar voor twee weken werk’

Apple moet 138.432 dollar betalen aan een door de rechter aangewezen advocaat die slechts twee weken heeft gewerkt. Apple maakt daarom bezwaar.

iPad e-bookToen Apple verwikkeld werd in een rigoureuze antitrust-rechtszaak over de prijzen van e-books, besloot de Amerikaanse rechter een advocaat toe te wijzen die de processen bij Apple in de gaten ging houden. Deze advocaat, Michael Bromwich, vroeg echter zo’n hoog uurloon dat Apple nu een formeel bezwaar heeft ingediend. Bromwich hanteerde een loon van 1.100 dollar per uur plus 15 procent administratiekosten, een veel hoger bedrag dan Apple normaal gesproken aan advocaten betaalt.

Na twee weken werk diende Bromwich een factuur in voor een bedrag van 138.432 dollar. Dat is volgens Apple maar liefst driekwart van het jaarsalaris van de gemiddelde Amerikaanse rechter. De advocaat zou misbruik proberen te maken van de situatie, omdat hij zou denken dat Apple geen bezwaar kan maken in de huidige situatie. Ondertussen probeerde Bromwich ook meer klanten te ronselen met een persbericht waarin hij zijn verwikkeling bij Apple aankondigde.

Apple heeft ook bezwaar op het verzoek van de rechter om Bromwich personeel te laten interviewen zonder dat er juridische adviseurs van Apple in de kamer aanwezig zijn. Het Amerikaanse gerechtshof heeft nog niet gereageerd op de klachten.

De e-bookzaak waar Bromwich voor is ingezet betreft mogelijke prijsafspraken tussen Apple en andere grote boekenuitgevers. In juli werd Apple schuldig bevonden en werd er een hoger beroep aangespannen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2013, 14:57
Categorie Apple
Onderwerp ebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.