spotify-gratis-proefperiode

Spotify verlengt gratis proefperiode van 30 naar 60 dagen

Spotify heeft de gratis proefperiode voor Spotify Premium verlengd van 30 naar 60 dagen. Vlak voordat Apple Music van start gaat.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Spotify voelt de hete adem van Apple Music in de nek. In de meeste landen kon je altijd een gratis probeerperiode van 30 dagen afsluiten, maar dat wordt nu verdubbeld naar 60 dagen. Het geldt ook in Nederland en België. Vlak daarna kondigde ook Deezer aan dat ze hun proefperiode gaan verlengen: je kunt drie maanden luisteren voor €0,99.

spotify-gratis-proefperiode

Lees ook: iCulture vergelijkt: streaming muziekdiensten voor iPhone en iPad

Bij Deezer kun je de hele zomer naar muziek luisteren en nummers lokaal downloaden naar de Deezer app, om offline te kunnen luisteren. Tijdens de proefperiode luister je zonder advertenties en onderbrekingen. Er zitten meer dan 35 miljoen nummers in de collectie van Deezer. Aan het eind van de proefperiode betaal je de normale prijs van €10 per maand. Dat geldt ook voor Spotify, waar je met het Premium-abonnement eveneens nummers offline kunt luisteren zonder reclame. Apple geeft gebruikers een proefperiode van 3 maanden. De dienst gaat op 30 juni van start.

Lees meer in ons dossier Spotify

Ook Google past aanbod aan

Eerder vandaag werd bekend dat Apple 0,2 cent per afgespeeld nummer betaalt aan de platenmaatschappijen tijdens de proefperiode. Dit ligt op hetzelfde niveau als dat van Spotify. Ook bij Google worden ze al zenuwachtig van Apple Music: de zoekgigant kondigde onlangs aan dat er ook voor Google Music een gratis versie komt. Dit geldt voorlopig alleen in de Verenigde Staten en er gelden een aantal beperkingen. Zo is het bijvoorbeeld alleen mogelijk om afspeellijsten te beluisteren en krijg je reclames te horen tussen het afspelen van de nummers. Voorheen was er alleen een betaalde versie van Google Music van €10 per maand, waarmee je onbeperkt muzieknummers kunt streamen. Daarnaast biedt Google de mogelijkheid om 50.000 nummers gratis op te slaan op de servers van Google en af te spelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2015, 16:19
Categorie Diensten
Onderwerp spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.