bosch-lasermeter-1

Bosch maakt digitale rolmaat met iOS-app

Bosch heeft een laserafstandsmeter gemaakt, waarmee je allerlei metingen via Bluetooth verzamelt en naar de iPhone stuurt.

Je hebt een nieuw huis gekocht en terwijl jouw partner nog even napraat met de makelaar, heb jij alvast de keuken en de schuur opgemeten. Zonder iets op te schrijven, want met deze laserafstandsmeter van Bosch noteert alles digitaal. Uiteraard werkt het met een app.

bosch-lasermeter-3

Bosch PLR 50 C met touchscreen

De PLR 50 C van Bosch is een laserafstandsmeter, waarmee je de hoogte van een muurtje meet. Je kunt er ook een continumeting mee uitvoeren, om te achterhalen wat de langste of kortste afstanden in een bepaalde ruimte zijn. Het aantal vierkante meters van een kamer meet je met twee klikken en met nog een extra klik heb je ook het volume van een kamer te pakken. Dan moet zo’n kamer natuurlijk wel perfect rechthoekig zijn, want anders ben je langer bezig.

bosch-lasermeter-1

Nog een ander idee: je kunt met deze laserafstandsmeter ook hellingen meten, bijvoorbeeld hoe steil een trap is of hoe schuin de vloer wegloopt. De bijbehorende IOS-app kan alle metingen die je in huis of op de bouwplaats hebt verzamelt onthouden en verder verwerken. De app heet measure & go en is gratis te downloaden – dat mag ook wel, bij een product dat 150 euro kost.

bosch-lasermeter-2

Goedkopere variant: Bosch PLR 30 C

Vind je dat wat te prijzig, dan is er ook de 50 euro goedkopere PLR 30 C, die niet beschikt over een touchscreen-display en de metingen maar op een afstand van 30 meter kan doorsturen naar de app. Bij de duurdere versie is de afstand 50 meter.

bosch-lasermeter-4

Huis opmeten, ook op basis van foto’s

De app is trouwens ook te gebruiken voor het berekenen van lengte, breedte en hoogte in een digitale schets of foto. Deze berekeningen kun je aanvullen met metingen die je zelf hebt gedaan met de Bosch PLR 50 C. Het apparaatje heeft een 2,4-inch touchscreen in kleur en beschikt ook over een ingebouwde waterpas.

bosch-lasermeter-5

De Bosch PLR 50 C met touchscreen is verkrijgbaar voor €150 bij onder andere Bol.com en Conrad.nl.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2015, 14:30
Categorie Accessoires
Onderwerp klussen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.