Spotify Touch Preview

Spotify krijgt slimme previews voor muziek

Je kunt in de Spotify iOS-app voortaan razendsnel previews van nummers beluisteren. Hierdoor krijg je in korte tijd een idee van alle tracks op een pagina.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Spotify Touch PreviewSpotify heeft het in de iOS-app makkelijker gemaakt om snel te luisteren naar een preview van een nummer. Met het nieuwe Touch Preview kun je ieder nummer in de app ingedrukt houden, om zo te luisteren naar een preview van 30 seconden. In een lijst met nummers kun je vervolgens naar boven en beneden vegen om te te springen naar andere muziekpreviews. De functie is vandaag geactiveerd, maar werd in een eerdere app-update al stilletjes toegevoegd.

De toevoeging van Touch Preview maakt het makkelijk om te horen hoe nummers op bijvoorbeeld een album klinken. Je hoeft alleen maar je vinger op het scherm ingedrukt te houden en door de lijst heen te vegen, om in zeer korte tijd een idee te krijgen van iedere track. Slim gebruik van een fade-functie zorgt ervoor dat de previewstukjes in elkaar overvloeien.

Touch Preview werkt op nagenoeg alle plekken in de app. Je kunt bijvoorbeeld ook met je vinger op het scherm over albumcovers op de startpagina vegen, om te horen hoe ieder album ongeveer klinkt. En daarmee zorgt Spotify ervoor dat je beter door de muziekbibliotheek kunt browsen. Een potentieel belangrijke toevoeging: hiervoor was je vooral afhankelijk van albumcovers en toegewezen genres, waardoor je nummers stuk voor stuk moest openen op een idee te krijgen van de muziek.

Vandaag werd er ook een nieuwe Spotify-concurrent geïntroduceerd in Nederland en België. Tidal is duurder dan Spotify, maar biedt muziek van een veel hogere geluidskwaliteit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2015, 12:33
Categorie Apps
Onderwerp spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.