Spotify krijgt slimme previews voor muziek

Je kunt in de Spotify iOS-app voortaan razendsnel previews van nummers beluisteren. Hierdoor krijg je in korte tijd een idee van alle tracks op een pagina.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Spotify Touch PreviewSpotify heeft het in de iOS-app makkelijker gemaakt om snel te luisteren naar een preview van een nummer. Met het nieuwe Touch Preview kun je ieder nummer in de app ingedrukt houden, om zo te luisteren naar een preview van 30 seconden. In een lijst met nummers kun je vervolgens naar boven en beneden vegen om te te springen naar andere muziekpreviews. De functie is vandaag geactiveerd, maar werd in een eerdere app-update al stilletjes toegevoegd.


De toevoeging van Touch Preview maakt het makkelijk om te horen hoe nummers op bijvoorbeeld een album klinken. Je hoeft alleen maar je vinger op het scherm ingedrukt te houden en door de lijst heen te vegen, om in zeer korte tijd een idee te krijgen van iedere track. Slim gebruik van een fade-functie zorgt ervoor dat de previewstukjes in elkaar overvloeien.

https://www.youtube.com/watch?v=BriF9qxInAk

Touch Preview werkt op nagenoeg alle plekken in de app. Je kunt bijvoorbeeld ook met je vinger op het scherm over albumcovers op de startpagina vegen, om te horen hoe ieder album ongeveer klinkt. En daarmee zorgt Spotify ervoor dat je beter door de muziekbibliotheek kunt browsen. Een potentieel belangrijke toevoeging: hiervoor was je vooral afhankelijk van albumcovers en toegewezen genres, waardoor je nummers stuk voor stuk moest openen op een idee te krijgen van de muziek.

Vandaag werd er ook een nieuwe Spotify-concurrent geïntroduceerd in Nederland en België. Tidal is duurder dan Spotify, maar biedt muziek van een veel hogere geluidskwaliteit.

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 januari 2015 om 12:33
Onderwerp
Categorie
Apps

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.