megachat-beta

Beveiligde berichtendienst MegaChat binnenkort op iOS

De iOS-app van MegaChat is vanaf nu te gebruiken op de desktop en binnenkort ook op iOS en Android. MegaChat maakt versleutelde videogesprekken mogelijk.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

megachat-betaBinnenkort verschijnt er een veiliger alternatief voor Skype. Dan verschijnt MegaChat, de chatapp van het MEGA-bedrijf van Kim Dotcom. MegaChat is vanaf vandaag te gebruiken op desktopcomputers, dankzij browser-extensies voor Chrome en Firefox. Daarna verschijnen ook iOS- en Android-apps voor MegaChat. TechCrunch probeerde MegaChat al even uit en merkte dat er nog wel wat verbindingsproblemen waren.

De grote baas zegt er zelf over:

MegaChat maakt versleutelde videogesprekken mogelijk. De videokwaliteit is daarbij vergelijkbaar met die van Skype. Volgens Kim Dotcom moeten we de videodienst dan ook vooral zien als een veiliger alternatief voor Skype. Dotcom probeert daarbij vooral in te spelen op de angst dat Skype-moederbedrijf Microsoft medewerking verleent aan onderzoeken van veiligheidsdiensten zoals NSA en AIVD. Uit documenten van klokkenluider Edward Snowden blijkt dat Skype medewerking verleende aan de NSA. Dotcom is uiteraard – vanwege zijn aanvaringen met justitie – niet zo gemotiveerd om met de Amerikaanse overheid samen te werken. Bij MegaChat wordt bij het delen van bestanden wordt gebruik gemaakt van User Controlled Encryption. De digitale sleutel die je daarbij gebruikt stuur je ook naar andere gebruikers, zodat zij het gedeelde bestand kunnen openen.

megachat-chatgesprek

TechCrunch meldt dat het delen van folders en bestanden goed verloopt. Pop-ups bij inkomende gesprekken blijken nog wel eens te haperen. Kim Dotcom kondigde MegaChat afgelopen december aan, waarbij hij meteen de oorlog verklaarde aan Microsoft’s Skype. MEGA is nu vooral bekend van de online opslagdienst met iOS-app, die sinds kort ook automatisch foto’s kan uploaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2015, 20:17
Categorie Apps
Onderwerp mega

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.