Spotify iPad vernieuwd

‘Spotify moet stoppen met gratis muziekaanbod’ (update)

Spotify staat onder druk om te stoppen met het gratis abonnement. Mogelijk zit Apple erachter.

Spotify stopt mogelijk met het gratis luisterabonnement dat ze aanbieden. In plaats daarvan kunnen gebruikers drie maanden gratis proberen, maar daarna moeten ze echt gaan betalen. Dat blijkt uit niet-bevestigde informatie van de website Digital Music News, op basis van meerdere (anonieme) bronnen. Spotify zou onder druk van de muzieklabels plannen hebben gesmeed om te stoppen met het gratis aanbod, waarbij je reclame te horen krijgt tussen de muzieknummers door.

Update 17:00 uur: Spotify geeft in een reactie aan dat het gratis model voorlopig niet gaat verdwijnen.

Spotify app featured

Vooral Universal Music Group en Sony Music Entertainment, zouden Spotify onder druk hebben gezet om met het huidige ad supported-model te stoppen. Toevallig is Universal ook een van de muzieklabels die in gesprek is met Apple. Spotify zou zelf niet met het gratis aanbod willen stoppen. Huidige gebruikers zouden nog 6 maanden ervan kunnen profiteren, terwijl nieuwe gebruikers slechts 3 maanden gratis kunnen luisteren.

De maatregel van Spotify zou een overwinning zijn voor Apple, dat volgens geruchten een eigen streaming muziekdienst wil starten, waarbij je maar een tijdelijk gratis aanbod krijgt.

Muzieklabel Warner zou wat meer twijfelen over veranderingen, omdat de inkomsten die ze met gratis Spotify-gebruikers binnenhalen meer is dan het alternatief, waarbij ze volledig afhankelijk zijn van betalende klanten. Ze zijn bang dat gebruikers zonder de gratis Spotify-variant sneller voor zelf downloaden van muziek zullen kiezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2015, 17:05
Categorie Diensten
Onderwerpen muziekdienst, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.