iphone-6-gold-back

‘iPhone 6s krijgt 12-megapixelcamera’

De iPhone 6s krijgt een 12-megapixelcamera, zegt een analist. De meest recente iPhones bleven lange tijd steken op 8-megapixels.

Volgens analist Kevin King van IHS Technology, krijgt de volgende generatie iPhone een 12-megapixelcamera aan de achterzijde. Deze zal echter wel kleinere pixels krijgen. Een soortgelijke voorspelling was eerder deze week al gedaan door KGI Securities.

iphone-6-gold-back

De afgelopen jaren heeft Apple steeds gekozen voor een 8-megapixelcamera aan de achterkant. Dat is al het geval sinds de iPhone 4s in 2011 verscheen. Apple voerde wel verbeteringen door in de technologie van de camera en de lenzen, maar het aantal megapixels bleef hetzelfde. Eerdere modellen hadden een 5-megapixelcamera (iPhone 4) en 3-megapixelcamera (iPhone 3GS). Afgelopen november voorspelde Apple-kenner John Gruber al dat er bij de volgende iPhone een flinke sprong qua camera zou worden gemaakt. Hij sprak over een dual-lenssysteem, dat dezelfde beeldkwaliteit als een DSLR zou kunnen leveren. Dat lijkt wat overdreven, omdat Apple daarvoor de behuizing van de iPhone 6-serie zou moeten veranderen terwijl iedereen er vanuit gaat dat de iPhone 6s dezelfde behuizing houdt.

iphone-6-rose-goud

Verder zou de iPhone 6s verkrijgbaar zijn in varianten met 4,7-inch en 5,5-inch scherm, met intern een A9-processor en 2GB RAM. Er wordt ook gesproken over ondersteuning van Force Touch en een verbeterde herkenning met Touch ID. Een tweede microfoon bij de speakers moet zorgen voor verbeterde spraakkwaliteit. Meest opvallend is nog wel, dat er gesproken wordt over een nieuwe kleur roségoud, zoals op de foto hierboven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2015, 16:41
Categorie Geruchten
Onderwerpen camera, iPhone 6s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.