Spotify voor iOS geeft Jouw Muziek-functie aan iedereen

De functie Jouw Muziek in Spotify voor iPhone en iPad is nu voor iedereen beschikbaar: favoriete artiesten, albums en nummers beluisteren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

spotify-donkere-kleurenHet was een softlaunch-functie die mondjesmaat voor gebruikers vrijkwam, maar nu moet ie bereikbaar zijn voor het grote publiek: de functie ‘Jouw Muziek’ in de vernieuwde Spotify-app voor iPhone. In het nieuwe segment van de applicatie vind je niet alleen je eigen opgeslagen en gevolgde afspeellijsten, maar met horizontale vegen ook je favoriete nummers, albums en artiesten. Daardoor heeft Spotify meer sorteerfuncties gekregen.

De nieuwigheid is er alleen voor iPhone-gebruikers, iPad-bezitters moeten nog even wachten. Je kan de sectie Jouw Muziek invullen door artiesten te volgen op artiestpagina’s, maar ook door nummers en albums op te slaan. Dat doe je steeds met de ronde knop met drie stippen erin. In het daaropvolgende menu zie je de optie Opslaan en voeg je een nummer of album toe aan je favoriete muziek. Je eerder gemaakte afspeellijsten maken nog steeds deel uit van Jouw Muziek: daar is niks aan veranderd. Alleen kan je geen nummers meer toevoegen aan je favorietenlijstje, omdat die functie is gesneuveld voor het toevoegen van nummers aan Jouw Muziek.

De Jouw Muziek-functie is vergelijkbaar met Rdio, die al eerder de mogelijkheid bood om je bewaarde muziek uitgebreid te sorteren en beheren.

Spotify Jouw Muziek onderverdeling Spotify Music iOS playlists

Spotify Music voor iPhone en iPad kreeg verder een knop om een liedje te herhalen. De functie is vreemd genoeg beschikbaar voor alle iPad-gebruikers, maar alleen Premium-gebruikers op de iPhone. Verder kan je radiozenders nu verwijderen in de app. De app moet ten slotte afrekenen met vastlopers en moet soepeler van het ene in het andere nummer overgaan.

De Jouw Muziek-functie werd al eerder genoemd in ons artikel over het onlangs ingevoerde, grote redesign van Spotify.

Downloaden: Spotify Music (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:24
Onderwerpen muziek, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.