‘iPhone 6 met 5,5-inch-scherm vertraagd door batterijproblemen’

De iPhone 6 met 5,5-inch scherm kampt met productieproblemen, omdat Apple graag een extra dunne batterij wil gebruiken.

iPhone 6 concept Martin Hajek 4Inmiddels hebben we van meerdere bronnen gehoord dat Apple werkt aan een 4,7-inch- en 5,5-inch-iPhone 6, maar het 5,5-inch-model zal pas veel later in het jaar verschijnen. Dit beweert het Taiwanese Commercial Times deze week. De vertraging werd in een eerder gerucht ook al genoemd, dat met de nieuwe bronnen des te waarschijnlijk lijkt. Commercial Times noemt bovendien een mogelijke reden voor de verlate iphone 6-verkoop: de grote iPhone heeft een speciale batterij die op het moment kampt met productieproblemen.

Het nieuwe bericht van Commercial Times is vrij schaars als het gaat om verdere nieuwe details. Wel weet de Aziatische krant te vertellen dat de iPhone 6 ‘erg dun’ wordt, één van de redenen waarom de iPhone-accu voor problemen zorgt. Apple wil een accu van slechts 2mm dik, terwijl gebruikelijke batterijen 3mm dik zijn. Het is nog de vraag hoeveel dunner dit de iPhone 6 precies moet maken.

Commercial Times speculeert dat de iPhone 6 met 5,5-inch-scherm wegens de productieproblemen pas in 2015 zal worden verkocht. Daarmee wordt er gelijk wel vrij ver vooruit geblikt. De locatie van de nieuwsredactie doet vermoeden dat de aangehaalde bronnen zich vooral bij Apple’s fabrieken bevinden, en dus niet in Cupertino. Ervaring leert dat dergelijke bronnen daarom vaak het nodige weten over complicaties binnen de productietak, maar weinig kunnen zeggen over Apple’s overkoepelende strategie.

De grotere iPhone 6 lijkt een aardige uitdaging voor Apple’s productietak. Naast de productieproblemen voor de speciale accu, werd er eerder ook al gesproken over complicaties bij het produceren van een groter en dun touchscreen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2014, 13:24
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.