1Password 4.5: wachtwoordenapp heeft nu iOS 7-design en meerdere kluizen

1Password is vernieuwd voor iPhone en iPad. Versie 4.5 geeft de app een iOS 7 uiterlijk en de wachtwoorden kluis werd ook vernieuwd op Mac.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

1Password 4.5 header iPhone iPadDe gerenommeerde wachtwoordenapp 1Password heeft zijn langverwachte update met iOS 7-design gekregen. De kluis voor je wachtwoorden en andere gevoelige informatie, gaat gehuld in frissere kleuren en een platter ontwerp dat beter op iOS 7 aansluit. In verband met de Heartbleed-bug die recent bekend werd, is de app nog steeds met korting te downloaden. 1Password voor iPhone en iPad kost tijdelijk 7,99 euro in plaats van 15,99 euro.

Belangrijk aan de update is de aanwezigheid van meerdere kluizen in de app. Met het hoofdwachtwoord dat je voor 1Password gebruikt, kan je nu in meerdere kluizen terecht. Je schakelt tussen de kluizen vanuit de instellingen van de app. Slechts een van de kluizen kan online gesynchroniseerd worden via iCloud, zodat je de op de iPhone ingevoerde informatie ook op de iPad en Mac kan raadplegen. Andere kluizen zijn toegewezen aan een backup via Dropbox. Daarom kan je na de update ook meerdere Dropbox-accounts koppelen aan de app.

Het is jammer dat ontwikkelaar AgileBits voor het schakelen tussen kluizen in de instellingen heeft gekozen. Het is wenselijker dat je bijvoorbeeld twee verschillende hoofdwachtwoorden kan invoeren om verschillende kluizen te openen in de app. Zo kan je ook niet rommelen in elkaars wachtwoordenbestand.

1Password verschillende kluizen iPhone 1Password hoofdmenu informatie

Een andere nieuwe mogelijkheid in 1Password 4.5 voor iPhone en iPad is het taggen van bewaarde informatie. Eerder al mogelijk in de Mac-app, kan je nu ook mobiel steekwoorden toevoegen aan je informatie om bepaalde wachtwoorden en gegevens beter zoekbaar te maken. In de categorieënweergave en op elke andere overzichtspagina zie je nu bovenaan een zoekbalk om snel te zoeken.

Behalve de wachtwoordenkluis zelf, is ook de ingebouwde browser van 1Password verbeterd. Die heeft nu een balk om aan te geven hoe ver een website is geladen en biedt de mogelijkheid om aanmeldformulieren (eindelijk!) in één tik te vullen. Of het nou gaat om identiteiten, accountinformatie of creditcardgegevens: één druk op een knop moet volstaan om zelf niet te hoeven typen. Verder kan je navigeren met vegen naar links en naar rechts. De laatste welkome en grote verandering aan 1Password 4.5 is dat jezelf aanmelden voor de app eenvoudiger is geworden. Nieuwe gebruikers moeten de app snel kunnen leren met de nieuwe appintroductie.

Mac-versie ook vernieuwd

Ook de Mac-versie van 1Password is voorzien van een update. Versie 4.3 brengt vooral verandering in de browserextensies van het programma. Je hebt meer toetsenbordcombinaties onder de knop voor allerlei functies en zowel 1Password als de bijgeleverde lichtgewicht variant 1Password mini vangen inlogvelden in je browser nu op, om je te helpen met het invullen en waar nodig updaten van je wachtwoord. De Mac-versie is eveneens tijdelijk te downloaden tegen 50% korting.

Downloaden: 1Password (€7,99, normaal €15,99, iPhone en iPad, iOS 7.0+)
Mac-versie: 1Password (€21,99, normaal €44,99, Max OS X 10.8.4+)

De update is net vrijgegeven door ontwikkelaar AgileBits. Het kan zijn dat die nog meteen zichtbaar is in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:25
Onderwerpen 1password, privacy, wachtwoorden

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.