Jony Ive op het MET Gala.

Jony Ive hint naar grote veranderingen voor Apple Watch

Jony Ive heeft tijdens het MET Gala gesproken over de Apple Watch en de manier hoe ze producten ontwerpen. Zo maakt hij de vergelijking met de grote veranderingen die de iPhone en iPod in de eerste jaren doorgemaakt hebben.

Jony Ive op het MET Gala.
Afgelopen maandag vond het MET Gala plaats, een gala voor het Costume Institute van het Metropolitan Museum of Art in New York City. Het gala werd gesponsord door Apple en Jony Ive introduceerde de nieuwe expositie met als thema Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology. Tijdens het gala hield Jony Ive een presentatie en in een interview daarna sprak hij onder andere over de Apple Watch en de toekomst van het product, net als de manier hoe hij en zijn team producten ontwerpt.

‘We hebben nog een hoop te leren’

Jony Ive op de rode loper op het MET Gala.De Apple Watch is Apple’s meest persoonlijke product dat ze tot nu toe uitgebracht heeft, zo bekent ook Jony Ive: “Of we nou geïnteresseerd zijn in mode of niet, we maken producten die steeds meer persoonlijk zijn. Producten die je elke dag draagt. Dat hebben we nog niet eerder gedaan en we hebben dan ook nog een hoop te leren.” Voor Jony Ive en zijn team is het dan ook de hoofdzaak om problemen op te lossen waarvan je niet wist dat ze bestonden, een uitspraak die overeenkomt met de uitspraak van Tim Cook, eerder deze week. Jony Ive zegt: “In ons werk proberen producten te ontwerpen op een manier waardoor je niet bewust bent van de problemen die we ermee proberen op te lossen. Dat is dan ook het werk van een designer: problemen oplossen en ontdekken, maar mensen niet bewust maken van de specifieke problemen.” Hij herkent dit ook terug in de expositie in het Metropolitan Museum of Art.

Jony Ive sprak ook met Andrew Bolton, de hoofdcurator van het Costume Institute. Ive werd gezien als de connectie tussen de tentoonstelling en Apple als technologiebedrijf en speelde ook een rol bij het samenstellen van de tentoonstelling, samen met onder andere Anna Wintour van modetijdschrift Vogue. “Er was een soort kalmte en rust over de algehele tentoonstelling die een prachtige context vormt om na te denken over de stukken die bijdragen aan de show”. Zo was er onder andere werk te vinden van Mariano Fortuny en Marc Jacobs.

‘Grote veranderingen voor eerste generatie producten’

Verder werd er ook kort gesproken over de Apple Watch. Hoewel Jony Ive geen directe hints geeft over vernieuwingen voor de volgende versie van de Apple Watch, geeft hij wel aan dat vorige producten zoals de iPod en iPhone in de eerste jaren grote veranderingen doorgemaakt hebben: “Als je terugkijkt op de eerste generatie van de iPod en iPhone dan zie je dat er in de volgende twee, drie, vier jaar grote veranderingen geweest zijn.” Hij geeft geen dus geen directe aanwijzingen dat er grote veranderingen op de plank liggen voor de Apple Watch, maar het feit dat hij deze vergelijking aanhaalt als het gesprek over de Apple Watch gaat, geeft wel aan dat Apple wat zaken in petto heeft voor de toekomst van de Apple Watch.

Jony Ive geeft ook aan dat de Apple Watch inderdaad een hele nieuwe categorie is, maar dat dit wel een natuurlijke beslissing geweest is en dat Apple hier niet ingestapt is omdat het een groeiende categorie is. Het was een natuurlijke keuze om een persoonlijk product als een horloge te maken, aldus Ive.

Apple is de laatste tijd behoorlijk bezig met mode in combinatie met de Apple Watch. Naast de speciale Hèrmes-collectie komen er waarschijnlijk ook bandjes van modemerk Coach. Deze verschijnen waarschijnlijk in de zomer, terwijl Apple onlangs nog zelf nieuwe nylon bandjes voor de Apple Watch uitgebracht heeft. Er zijn inmiddels talloze combinaties van bandjes mogelijk, een aspect waar Apple ook de focus op legt op bijvoorbeeld haar eigen website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2016, 10:31
Categorie Apple
Onderwerpen apple watch, jony ive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.