Music Unlimited: Spotify-concurrent vanaf 12 april in Nederland

De muziekdienst Music Unlimited van Sony zal vanaf 12 april in Nederland beschikbaar zijn. Music Unlimited concurreert met Spotify en heeft ook een speciale iPhone-app om mee naar muziek te luisteren.

Music UnlimitedSony’s muziekservice Music Unlimited zal vanaf 12 april beschikbaar zijn in Nederland. Dit liet het bedrijf weten in een reactie aan NU.nl. Music Unlimited zal gaan concurreren met Spotify: voor een vast bedrag per maand kun je zonder reclame luisteren naar radiostreams met muziek, of je eigen nummers opzoeken en afspelen. Een speciale iOS-app maakt het mogelijk om Music Unlimited ook op de iPhone te gebruiken. Er zou een muziekaanbod van 15 miljoen nummers beschikbaar zijn.

Wat Music Unlimited precies in Nederland zal kosten is nog niet bekend. In andere Europese landen betalen klanten €3,99 per maand om naar verschillende radiostreams te luisteren en €9,99 per maand om losse nummers bij elkaar te mogen zoeken om te beluisteren. Bij Spotify kost het €4,99 per maand om onbeperkt muziek te beluisteren. Wil je deze muziek op je iPhone zetten of offline opslaan, dan betaal je €9,99 per maand.

Naast de iPhone kun je Music Unlimited onder andere gebruiken op de computer, Android-smartphones, Blu-rayspelers, Bravia-tv’s en de Playstation 3. De dienst is al sinds eind 2010 beschikbaar in Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

Music Unlimited was vorig jaar nog reden voor Sony om te overwegen alle eigen nummers uit de iTunes Store te verwijderen, maar er zijn geen stappen gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2012, 16:49
Categorie Apps
Onderwerpen muziek, sony, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.