iPhone-dock gemaakt van een oude Pentax-camera

Op Etsy is een iPhone-dock te koop die is gemaakt van een oude spiegelreflexcamera. De camera werkt niet, maar de dock ziet er wel stijlvol uit. Ontwerper Ilya Birman pleit ondertussen voor camera's met iPhone-ondersteuning.

iPhone pentax dockEtsy-gebruiker LaboratorioAltieri verkoopt een aantal bijzondere iPhone-docks. Door oude camera’s van hun ingewanden te ontdoen en er een 30-pin connector op aan te sluiten, kun je de iPhone bovenop de lenskap aansluiten om hem op te laden. De docks dragen geen extra functies met zich mee, maar zien er wel erg fraai uit. Ondertussen pleit ontwerper Ilya Birman voor een praktischere combinatie van de iPhone en een spiegelreflexcamera.

Voor de iPhone-docks is een oude Pentax-camera uit de jaren ’70 gebruikt. Hier is een USB-kabel met een 30-pin-connector doorheen gestoken, die stevig bevestigd zit in de lenskap van de camera. Hierdoor blijft je iPhone overeind staan wanneer je hem hier inzet. Hoe stevig dit is durven wij niet te zeggen: nergens op de camera bevindt zich namelijk iets om je iPhone tegenaan te leunen, zoals bij andere docks. De docks zijn te koop bij Etsy voor 49 dollar, omgerekend ongeveer 37 euro. Daar komt ongeveer 13 euro aan verzendkosten bovenop.

iPhone DSLRDe dock op Etsy ziet er stijlvol uit, maar ontwerper Ilya Birman denkt dat de iPhone ook op nuttige wijze gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld spiegelreflexcamera’s. Door alles uit de achterkant van een camera te verwijderen en hier een iPhone-dock in te plaatsen, zou je een aangesloten iPhone kunnen gebruiken om de camera een stuk slimmer te maken. Het iPhone-scherm zou gebruikt kunnen worden als viewfinder, foto’s kunnen er op worden opgeslagen of naar iCloud verzonden worden en al het geschoten beeld kan bekeken worden op een televisie via AirPlay.

In het volledige artikel van Birman is te lezen wat een iPhone in een spiegelreflexcamera allemaal kan betekenen. Het idee klinkt interessant, al helemaal als je bedenkt dat camera’s er een stuk goedkoper door worden: het digitale segment achterop hoef je immers niet te kopen. Meer dan een idee is het echter niet: de ontwerper opperde het enkel op zijn blog.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2012, 20:25
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen camera, dock, dslr

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.