Periscope drone-streams

Periscope laat je zoeken, opslaan en streamen via drones

Periscope krijgt 3 nieuwe functies: livestreamen met DJI drones, zoeken in livestreams en streams langer dan 24 uur opslaan.

Periscope kondigt vandaag wat nieuwe functies aan, zoals het doorzoeken van streams, zowel live als replays. Ook worden de streams nu standaard meer dan 24 uur opgeslagen en krijg je de mogelijkheid om te livestreamen met een DJI drone.

Periscope drone-streams

Periscope en DJI drones

Periscope werkte al samen met de actiecamera’s van GoPro. Wil je de actie ook wel eens vanuit de lucht zien, dan kun je nu livestreamen via een DJI drone. Daarbij wissel je de beelden tussen de telefoon en de drone. Ook kun je schetsen op de streams, terwijl de drone aan het uitzenden is. Het werkt vanuit de DJI-afstandsbediening. Momenteel worden alleen de DJI Inspire, Phantom 4, Phantom 3 Professional, Phantom 3 Advanced en Osmo ondersteund. Heb je ook nog een GoPro, dan kun je zelfs wisselen tussen telefoon, DJI en GoPro, zodat je een echt extreme live-stream kunt maken.

Het streamen met drones zal alleen aan de iOS-versie worden toegevoegd. Android-gebruikers krijgen alleen de zoeken- en opslaan-functies die Periscope vandaag ook aankondigde. Ze zullen wel echter nog wel een paar weken op moeten wachten.

Zoeken in Periscope-streams

Periscope bood eerder al de mogelijkheid om streams op te slaan, maar dat was een betafunctie. Dit komt nu officieel beschikbaar voor iedereen, net als een nieuwe zoekfunctie. In de Periscope-app komt binnenkort een nieuwe functie om te zoeken naar livestreams en opgeslagen streams. Je tikt een zelfgekozen zoekbegrip in of maakt gebruik van een van de voorgedefinieerde hashtags, zoals #food, #travel en #music. Vervolgens krijg je streams in die categorie te zien.

Periscope, zoeken naar hashtags

Om Periscope wat makkelijker te maken voor nieuwe gebruikers komt er een categorie First Scope. Voor liefhebbers van extreme livestreams komen er de categorieën GoPros en Drones bij.

Periscope-streams opslaan

Opslaan met #save was al eerder beschikbaar als beta en is eigenlijk nog steeds niet helemaal klaar. Periscope belooft dat ze de functie binnenkort aan iedereen beschikbaar zullen stellen. Je kunt streams eindeloos opslaan, zodat je ze niet langer naar YouTube of Vimeo hoeft te uploaden. Ook blijven ze in je Twitter-tijdlijn bestaan, zodat mensen niet meer vergeefs op een linkje klikken. Als je wilt kun je nog steeds ervoor kiezen dat streams na 24 uur vanzelf verdwijnen. Of je kunt ze handmatig weggooien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2016, 18:43
Categorie Apps
Onderwerpen periscope, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.