Snapchat valt WhatsApp aan: berichten sturen en gratis videobellen

Snapchat voor iPhone laat je nu ook tekstberichten versturen en gratis videobellen. Daarmee opent de app de aanval op WhatsApp Messenger.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Snapchat berichten versturen bellenDe tijd dat Snapchat wordt gezien als sexting app om alleen kinky foto’s mee te versturen naar anderen, kan wel eens snel afgelopen zijn. Snapchat opent de aanval op WhatsApp Messenger en andere chatapps na een aankomende grote update op de iPhone. Het is zo ook mogelijk om tekstberichten te sturen naar vrienden. Vanuit een chatgesprek hoef je maar één knop te drukken om live en gratis met elkaar te videobellen.


Snapchat probeert videobellen spontaan te maken. “Geen Skypegesprek meer aankondigen dagen van tevoren, maar spontaan een videogesprek houden”, zegt de 23-jarige CEO Evan Spiegel in een interview met The Verge. De update komt uit de lucht vallen, maar de site had de primeur waarin de functionaliteit werd aangekondigd. Inmiddels kunnen ook alle Snapchat-gebruikers een video in de app bekijken waarin de nieuwe functie te zien is.

Snapchat videobellen met elkaar iPhone

Chats in Snapchat zijn bijna net zo tijdelijk als foto’s en video’s die je verstuurt in de app. Je bericht wordt niet automatisch na tien seconden bekijken gewist, maar verdwijnt wel zodra je de chat in de applicatie een tijdje hebt verlaten. Dat geldt zowel voor berichten van jezelf als de berichten van de ander: het hele gesprek verdwijnt. Maar het meest bijzondere is dat je met één knop boven het toetsenbord over kan gaan op videobellen. Je ziet de ander meteen in volledig scherm. Met een lange druk op het scherm, zie je een bubbel in beeld waarin je ook ziet hoe je er zelf uitziet. Je kan die bubbel overal in beeld plaatsen, zodat je niet in de weg zit van het beeld van de ander.

Je opent een chat met een veeg over de naam van een gebruiker. Tijdens het chatten kan je tikken (of ouderwets een screenshot maken) om informatie in beeld op te slaan.

Van app om tijdelijke foto’s en video’s mee naar anderen te sturen, naar volledige chatapp waarin je ook kan videobellen met gebruikers. Het is een reuzenstap voor het slechts twee jaar oude Snapchat, dat nu eerder is met een belfunctie dan de in Nederland en België zo gevestigde berichtenapp WhatsApp.

Downloaden: Snapchat (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Snapchat 7.0.0 is inmiddels beschikbaar!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.