Bridge Constructor gaat naar de Middeleeuwen in nieuw deel

Bridge Constructor Middeleeuwen laat je opnieuw bruggen bouwen als verslavende iPhone en iPad game. Ditmaal bewaak je ze tegen katapulten!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Bridge Constructor Middeleeuwen iPadHet populaire bruggenbouwspel Bridge Constructor gaat terug in de tijd. Ditmaal test je je constructies niet op busjes en vrachtwagens, maar op ridders en paarden en wagens. Beton en staal als bouwmaterialen vind je ook niet in Bridge Constructor Middeleeuwen. Nu bouw je met hout en maak je bruggen zo stevig, dat ze inslagen van een katapult kunnen doorstaan. Je bouwt met hout, zwaar hout, steen en touw. Maar de grootste vernieuwing ten opzichte van de vorige delen zijn de brugdaken.


Die bouw je in de belegeringslevels. Als je constructie de inslagen van katapulten doorstaat, is het dak erop de final touch om je ridders veilig over te brengen naar de overkant. Daar zit hem vooral de toevoeging in ten opzichte van vorige delen. Er wordt ook een verhaaltje geïntroduceerd dat in het thema past, maar de uitdaging lijkt sterk op de vorige delen.

Bridge Constructor geld bouwmateriaal

Dus is ook Bridge Constructor Middeleeuwen constant een puzzel hoe je met zo weinig mogelijk materialen, een zo sterk mogelijke brug bouwt. Het fundament moet sterk zijn, onder brug maar zeker ook boven de brug om hem sterk te houden. Daarna is het een kwestie van materialen kiezen en intuïtief lijntjes trekken om brugdelen te bouwen. Als je er klaar voor bent, marcheren de troepen over de brug en zie je of je constructie het houdt. Zoniet, dan kan je meteen verder sleutelen. Dat is het vergeeflijke van Bridge Constructor.

Bridge Constructor vijand in afgrondDe toevoeging van katapulten en bruggendaken ten spijt, is het nieuwste deel vooral een herhalingsoefening van het populaire origineel. Er was nog een twist te verzinnen dat je nu geen maximumbedrag mag besteden maar een maximum aantal materialen hebt, maar dat is nagelaten door ontwikkelaar Headup Games. Toch is er één leuke toevoeging die niet onvermeld mag blijven: in een nieuw speltype verstevig je geen bruggen, maar verzwak je ze juist om je tegenstander in het ravijn te laten storten. Ten slotte moeten bonuslevels ervaren bouwers op hun wenken bedienen – maar dan wel nadat je de normale, misschien wel een beetje uitgekauwde levels hebt doorstaan.

Downloaden: Bridge Constructor Middeleeuwen (€1,79, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 oktober 2019 om 12:16
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.