Snapchat-video’s hard op weg om Facebook in te halen

Video's op Snapchat groeien zo hard, dat het sociale netwerk in een half jaar tijd steeds dichter in de buurt komt van Facebook. Ook app-updates focussen zich steeds meer op videofuncties.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Snapchat-video

Snapchat heeft steeds meer aandacht voor video’s en dat is goed te merken aan het aantal gebruikers dat regelmatig een Snapchat video bekijkt. In een half jaar tijd zag het sociale netwerk het aantal bekeken video’s verdrievoudigen, waardoor ze ineens akelig dicht in de buurt komen van Facebook.


Werden Snapchat-filmpjes in mei 2015 nog dagelijks 2 miljard keer bekeken, nu staat de teller al op 6 miljard, zo schrijft Financial Times. Een explosieve groei in een half jaar tijd, zeker als je het aantal naast dat van Facebook legt.

Snapchat versus Facebook

Facebook maakte onlangs bekend dat video’s dagelijks 8 miljard keer bekeken worden, terwijl dit in april nog 4 miljard was. Ook Facebook groeit dus stevig door op het gebied van video’s, maar is dan ook een stuk groter dan Snapchat.

Daarnaast telt Facebook zowel desktop als mobiele kijkers mee, terwijl de kleinere gebruikersgroep van Snapchat enkel mobiel naar video’s kan kijken. Facebook heeft volgens de laatste cijfers 500 miljoen dagelijkse gebruikers, Snapchat moet het doen met 100 miljoen.

Video steeds belangrijker

De groei van populariteit op het gebied van video content is goed nieuws voor sociale netwerken. Adverteerders geven gemiddeld meer geld uit aan video-reclame dan aan een stilstaand plaatje of tekst, dus reken er maar op dat zowel Snapchat en Facebook hun best blijven doen om jou een video te laten bekijken. De laatste grote update voor Snapchat focuste zich dan ook volledig op video-effecten.

Bekijk ook

Snapchat voegt drie nieuwe videofilters en 3D Touch-ondersteuning toe

Snapchat ondersteunt 3D Touch op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus, en voegt ook drie nieuwe video-effecten toe waarmee je de afspeelsnelheid van je video kunt bewerken.

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 november 2015 om 11:16
Onderwerp
Categorie
Apps

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat kwam ook als eerste met verdwijnende verhalen, die later populair werden als Instagram Stories. Ook andere sociale media-apps namen het idee over. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.