iPhone 8 met uitsparing en statusbalk in concepten.

Zo kan het scherm van de iPhone 8 er in de praktijk uit zien

Hoe gaat Apple om met de uitsparing in het scherm van de iPhone 8? In drie concepten is te zien hoe het volledige scherm van de iPhone 8 er in de praktijk uit kan gaan zien.

Hoe de voorkant van de iPhone 8 eruit gaat zien, is dankzij lekken van Apple zelf zo goed als zeker. Maar hoe wordt het scherm ingedeeld zodra je de iPhone 8 aan zet? In nieuwe concepten van ontwerper Max Rudberg zijn drie opties te zien hoe apps om gaan met het nieuwe grote scherm. Welke vind jij het mooiste?

iPhone 8 met uitsparing en statusbalk in concepten.

iPhone 8 scherm in de praktijk

De voorkant van de iPhone 8 bestaat bijna in zijn geheel uit een scherm, zonder fysieke homeknop. Dat betekent dat het scherm nagenoeg van rand tot rand loopt, zowel bij de zijkanten als bij de boven en onderkant. De enige uitsparing vind je aan de bovenkant van het toestel, waar de telefoonspeaker, camera’s en sensoren verstopt zijn. Maar hoe gaat Apple bij het gebruik van het scherm om met deze uitsparing? Worden apps er omheen getoond of blijft dit stuk zwart voor de statusbalk?

In de nieuwe concepten zijn drie mogelijkheden te zien. De eerste optie laat zien hoe een app om de uitsparing heen weergegeven wordt. Dat betekent dat het bovenste deel van de app gewoon naast de uitsparing door gaat, afhankelijk van de kleur die door de app gebruikt wordt. Gebruikt de app bovenaan een rode balk, dan zal het scherm rondom de uitsparing ook rood zijn. Naast de uitsparing is verder ruimte voor de signaalsterkte en het batterijicoontje. De terug-knop die je in veel apps ziet, is in dit concept naar helemaal linksonder verplaatst, direct naast een virtuele homeknop.

iPhone 8 concept van de uitsparing en de statusbalk.

De tweede optie zou zijn dat deze uitsparing verborgen wordt. Hoewel de signaalsterkte en het batterijniveau nog wel naast deze uitsparing weergegeven wordt, zal dit altijd zwart zijn. Het deel van het scherm dat door apps gebruikt kan worden, is daardoor aan de bovenkant weer gewoon recht. Ook hier vind je de menu-knop in een wit deel onderaan het scherm.

De derde optie is een variant op dit design. Het enige verschil is dat het onderste deel in het zwart weergegeven is. Dit maakt het scherm optisch gezien een stuk kleiner, maar zorgt er wel voor dat de hoeken van de app zowel aan de boven- als onderkant identiek zijn. Op het zwarte gedeelte onderaan vind je wederom de terug-knop en in het geval van de App Store een knop om tussen categorieën te kiezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2017, 10:54
Categorie iDevices
Onderwerpen concept, iPhone 8
Device iPhone 8

Actuele iPhone 8 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.