Sketch Walks met Urban Sketchers

Ga wandelen en tekenen met de Sketch Walks-workshops van Apple

Apple organiseert tekenworkshops met kunstenaars van Urban Sketchers. Het meest dichtbij is Berlijn, waar je architectuur leert tekenen met Omar Jamarillo.

Sketch Walks met Urban Sketchers

Apple organiseert deze week ‘Sketch Walks’ waarmee je leert om tijdens het wandelen te schetsen op je iPad. Vier kunstenaars gaan met je op pad in Berlijn, San Francisco, Hongkong en Singapore. Voor Nederlanders en Belgen is een tripje naar Berlijn niet zo ver, maar je moet wel snel zijn: op donderdag 30 november is het al zover.

Schetsen met je iPad in Berlijn

Op het moment van schrijven kun je je in Berlijn nog inschrijven voor de workshop wandelen en schetsen met artiest Omar Jamarillo. Het draait daarbij om architectuur. Je gaat drie gebouwen natekenen en leert daarbij Jaramillo’s favoriete tekentechnieken kennen. De wandeling is zo’n 2 kilometer lang, dus je moet comfortabel schoeisel meenemen, plus een iPad Pro en Pencil, want er moet natuurlijk wel geschetst worden.

Omar begon als landschapsartitect en werd daarna artist-in-residence bij de opera van Hannover. Hij schetste daar de balletoptredens. Sinds 2009 is hij lid van Urban Sketchers en tekent al sinds 2014 op een iPad. Eerst op een gewone iPad, daarna op een iPad Pro.

Urban Sketchers met iPad Pro

Ook in twee andere steden is nog plek, namelijk bij Don Low in Singapore en Uma Kelkar in San Francisco. De wandeling met Rob Sketcherman in Hong Kong is volgeboekt, maar daar had je misschien toch al niet aan willen meedoen omdat de voertaal Kantonees is.

De wandeling is bedoeld om het 10-jarig bestaan van Urban Sketchers te vieren, een groep tekenaars die buitenshuis op pad gaat om dingen te tekenen. Geen zin om buitenshuis te tekenen? Er zijn in jouw lokale Apple Store vaak ook workshops waarbij je lekker binnen kunt blijven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2017, 9:26
Categorie Apple
Onderwerpen ipad pro, tekenen

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor professionals. De iPad Pro komt in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.