Sketch: tekeningen op je iPhone versturen, net zoals op de Apple Watch

Met Sketch kun je in real-time tekeningen versturen naar andere iPhone-gebruikers. Zo kun je net als op de Apple Watch tekeningen uitwisselen met je iPhone-vrienden.

Sketch iPhone appHet is misschien wel één van de meest frappante Apple Watch-functies: je kunt tekeningen sturen naar andere Apple Watch-bezitters door op het scherm te tekenen. Deze functie is op het moment enkel op de Apple Watch toegankelijk – tenzij je de juiste app installeert. Met Sketch kun je namelijk op precies dezelfde manier tekeningen naar iPhone-gebruikers versturen. Je vrienden moeten de app dan wel hebben geïnstalleerd.


Het idee achter Sketch is doodsimpel: je tekent met je vinger op het scherm, waarna deze zelfde tekening bij de ontvanger binnenkomt. De app gebruikt net zoals WhatsApp je telefoonnummer en adresboek, zodat je vrienden met Sketch geïnstalleerd makkelijk vindt. Dat zijn er op het moment nog niet heel veel: bij onze tests kwamen we nog niemand tegen, simpelweg omdat Sketch een vrij nieuwe app is. Je zult dus actief vrienden moeten benaderen, als je graag Sketch-tekeningen wil gaan uitwisselen.

We merkten bij onze tests dat de diensten achter Sketch nog niet heel snel zijn. Bij het maken van een account wordt een verificatiecode via sms verstuurd, maar het duurde maar liefst vijf minuten totdat deze binnenkwam.

Sketch is een leuke, simpele manier om tekeningen uit te wisselen – maar niet veel meer dan dat. De meest indrukwekkende functies van Digital Touch op de Apple Watch – waarbij je jouw hartslag of tikjes verzendt, die de ontvanger ook echt voelt – zijn niet met deze app te gebruiken.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.