Siri verbruikt gemiddeld 63 KB per bericht

Ars Technica heeft het gemiddelde dataverbruik van Siri op de iPhone 4S getest. Zij kwamen uit om een gemiddelde van 63 KB per verzonden opdracht, op basis van zes lokale en vijf online commando's.

iPhone 4S SiriGebruik je Siri op een iPhone 4S, dan verzendt de virtuele assistent je opdracht naar de servers van Apple om hem daar te verwerken. Hoeveel data er precies wordt verzonden per opdracht heeft de technologiesite Ars Technica onderzocht. Zij kwamen er achter dat een opdracht aan Siri gemiddeld 63 KB aan data verbruikt. Iets dat op internet opgezocht moet worden kost je tussen de 23 en 187 KB.

Ars Technica heeft in totaal elf aspecten van Siri getest, waarvan zes iets lokaal op de iPhone 4S uitvoeren. Voor de overige vijf moest Siri iets opzoeken via Wolfram Alpha of Google. De elf tests verbruikten in totaal 693,6 KB, waarvan 220 KB door de lokale opdrachten werd verbruikt en de rest aan online commando’s op ging. Hierdoor komt het algemene gemiddelde te liggen op ongeveer 63 KB aan data per opdracht.

Ars Technica testte ook de dicteerfunctie van de iPhone 4S, door vier berichten te dicteren. Twee korte e-mails en twee SMS-berichten kostten gemiddeld 15 KB aan data – 18 KB voor de e-mails en 12 KB voor de SMS’jes.

Of die gemiddelden representatief zijn voor jouw gebruik moet natuurlijk nog blijken. Dit hangt er van af hoe je Siri en de dicteerfunctie precies zelf gebruikt. Vraag je vaak informatie via internet op en dicteer je lange berichten, dan zal het gemiddelde iets hoger liggen dan bij Ars Technica.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2011, 15:02
Categorie iOS
Onderwerpen dataverbruik, iPhone 4s, Siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.