‘Meer iPads dan computers op school binnen vijf jaar’

Uit onderzoek van Piper Jaffray blijkt dat de iPad op vrijwel iedere school in de Verenigde Staten wordt gebruikt. Over vijf jaar verwachten scholen dat de iPad gewone computers overschaduwt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad schoolEen onderzoek van analistenbureau Piper Jaffray beweert dat er binnen vijf jaar meer iPads dan gewone computers te vinden zijn op scholen. Het onderzoek werd gehouden onder 25 verschillende scholen en hun ICT-beheerders. Alle scholen betrokken in het onderzoek zouden nu al gebruik maken van de iPad, terwijl niemand een Android-tablet bij de lessen inzet.


ICT-beheerders die met Piper Jaffray spraken, verwachten dat er binnen vijf jaar meer tablets op hun school te vinden zijn dan laptops en desktopcomputers. Dat dit vooral iPads zullen zijn, is volgens Piper Jaffray te danken aan het feit dat Apple vroeg de markt betrad. Het gelimiteerde aantal Android-tablets op de markt zou ook een rol spelen.

Hoe representatief de resultaten van het onderzoek zijn, moet nog blijken. Het aantal ondervraagde scholen lijkt namelijk vrij weinig, al staat daar wel tegenover dat iedere school een flink aantal leerlingen heeft. Piper Jaffray ondervroeg alleen Amerikaanse scholen, waardoor de cijfers niet per se iets zeggen over bijvoorbeeld Nederland.

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.