Hacker laat Siri zelfbedachte opdrachten uitvoeren

GitHub-medewerker Aman Gupta is er in geslaagd om vragen aan Siri om te leiden naar zijn eigen server, die hem vervolgens voorziet van een door hem verzonnen antwoord. Hoe een ander dit kan doen heeft hij nog niet onthuld.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Hubot SiriGitHub-medewerker Aman Gupta is er in geslaagd om Siri een aantal zelfbedachte commando’s uit te laten voeren. Hierdoor was Siri bij hem in staat om specifieke foto’s te laten zien, of een lijst van zijn collega’s. Dit meldde hij op Twitter. De hack maakt gebruik van een computer, die bepaalde commando’s naar Siri oppikt en van een antwoord voorziet. Er is geen jailbreak voor nodig, omdat opdrachten aan Siri op je eigen netwerk worden omgeleid naar de alternatieve server. Hoe de truc precies in elkaar steekt heeft Gupta alleen nog maar in grote lijnen uitgelegd.

Door de data verzonden naar Siri op een netwerk om te leiden via een proxy, was Gupta in staat om zelf Siri van antwoorden te voorzien. Zelf schreef hij een Siri-antwoord waarmee hij ziet wie van zijn collega’s op het moment op kantoor zit, al zijn er nog genoeg andere mogelijkheden. Dat de methode geen jailbreak vereist is handig, maar komt ook met zijn limieten: zo moet je volgens Gupta binnen het bereik van het desbetreffende netwerk zijn om de truc uit te voeren.

Hubot SiriOp het moment heeft Gupta de hack alleen nog maar via Twitter besproken, waar hij zegt dat hij vrij lastig is om uit te leggen. Volgens hem wordt de hack een stuk makkelijker zodra een iPhone 4S-jailbreak mogelijk is. Wel kijkt hij naar de mogelijkheid om de hack online uit te leggen.

Hopelijk wordt het via een jailbreak ook mogelijk om opdrachten aan Siri via een mobiele verbinding naar andere servers om te leiden, zodat je niet tot een eigen netwerk gelimiteerd bent. Hierdoor zouden een aantal interessante jailbreaktweaks mogelijk worden, zoals een speciaal op een onderwerp toegespitste variant op Siri, of de mogelijkheid om eigen commando’s te bedenken.

Bron: Cydiahelp

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 15:10
Categorieën iOS, Jailbreak
Onderwerpen github, jailbreak, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.