Siri toont rickroll als je vraagt hoe vandaag eruit gaat zien

Siri bevat een rickroll als je vraagt hoe vandaag eruit gaat zien. Siri bevat in iOS 7 flink wat nieuwe functies en instellingen, maar dit is er eentje waar we niet om hebben gevraagd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

siri rickroll rick astleyApple staat erom bekend dat ze in Siri allerlei grapjes hebben verstopt. De rickroll op de afbeelding hiernaast is een grapje dat nog niet iedereen heeft ontdekt. Vraag je aan Siri “What is today going to be like?”, dan antwoordt Siri met de Wikipedia-pagina van ‘Never Gonna Give You Up’. Dit is het bekende liedje van Rick Astley dat regelmatig wordt gebruikt om iemand te rickrollen. Dat Siri een fascinatie heeft met dit liedje bleek al eerder: in een supportartikel werd het nieuwe Bedieningspaneel ook al getoond met hetzelfde liedje van Rick Astley.

In iOS 7 zijn nieuwe functies voor Siri toegevoegd, die we in een apart artikel hebben besproken. Je hebt nu de beschikking over een meer natuurlijke stem, keuze uit een mannen- of vrouwenstem en de mogelijkheid om Twitter en Wikipedia te doorzoeken. Ook wordt voortaan de zoekmachine Bing van Microsoft gebruikt om op internet te zoeken. Siri heeft in iOS 7 een nieuw uiterlijk gekregen en geeft je de mogelijkheid om allerlei instellingen te veranderen met je stem, bijvoorbeeld Bluetooth en Wi-Fi in- en uitschakelen, vliegtuigmodus inschakelen, de helderheid van het scherm veranderen en de zaklamp activeren.

Wil je een overzicht van alle functies die nu in Siri mogelijk zijn, dan vind je hier een gigantische lijst. Siri bevindt zich niet langer in beta, maar is nog steeds niet beschikbaar in het Nederlands. Aanwijzingen dat er snel ondersteuning voor het Nederlands komt, zijn er ook niet. Wel werden allerlei kwetsbaarheden ontdekt. Zo kun je in iOS 7.0.2 dankzij een Siri-commando allerlei nummers bellen vanaf het ontgrendelscherm en kun je Zoek mijn iPhone uitschakelen door in Siri de opdracht te geven om de telefoon in vliegtuigmodus te zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2013, 14:38
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerp siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.