Snelheidsvergelijking van alle iPhones die Apple heeft geproduceerd

In een video is een snelheidsvergelijking te zien tussen alle iPhones die Apple heeft geproduceerd. Het zijn 8 stuks, van de eerste generatie iPhone tot de iPhone 5s.

Oude-iPhonesApple brengt al ruim zes jaar iPhones op de markt. In die periode is er heel wat veranderd, maar ook veel gelijk gebleven. Aan de voorkant zien de toestellen er nog ongeveer hetzelfde uit. Binnenin is de technologie steeds met z’n tijd meegegaan, wat onder andere blijkt uit Apple’s bewering dat de de CPU van de iPhone 5s maar liefst 56x sneller is dan die van de eerste generatie iPhone. In een YouTube-video is nu een snelheidsvergelijking te zien tussen alle acht iPhone-generaties die Apple tot op de dag van vandaag heeft geproduceerd.

De uitslag is misschien niet helemaal verrassend: de 64-bit iPhone 5s is véél, véél sneller dan alle andere iPhones. We zien in de video het uitschakelen van alle toestellen (de iPhone 4S/5/5c zijn het langst bezig) en daarna het opnieuw opstarten opstarten van het toestel. De iPhone 5s is als eerste weer opgestart, daarna de iPhone 5c, iPhone 5 en de iPhone 4S. De eerste generatie iPhone (2G) is ook redelijk vlot, sneller in ieder geval dan alle andere modellen. Vooral bij de iPhone 3G kun je rustig nog even een kop koffie gaan drinken.

Wat de test niet helemaal eerlijk maakt is dat er verschillende iOS-versies op de toestellen draaien. Ook is het zo dat onze verwachtingen steeds zijn veranderd. Terwijl we nu verwachten dat content binnen drie seconden in beeld verschijnt, waren we bij de eerste generatie iPhone al blij als een website binnen 15 seconden was geladen. Dat blijkt ook uit het einde van de test: ophalen van websites in de Safari-browser is in de loop van de tijd steeds sneller geworden.

9to5mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2013, 16:10
Categorie Achtergrond
Onderwerp vergelijking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.