Siri-medeoprichter Kittlaus verlaat Apple

Siri medeoprichter en voormalig CEO Dag Kittlaus heeft Apple verlaten. Hij wil tijd doorbrengen bij zijn familie in Chicago, vrije tijd hebben en nadenken over nieuwe ideeën. Andere Siri-mensen blijven wel bij Apple.

dag-kittlausDag Kittlaus, medeoprichter en CEO van het bedrijf dat de Siri-spraakassistent heeft ontwikkeld, heeft Apple verlaten. De van oorsprong Noorse ondernemer wil naar zijn familie in Chicago, maar hij wil bovendien een tijdje vrij nemen en brainstormen over nieuwe ideeën. Sinds Apple Siri in april 2010 overnam, was Kittlaus de leider van het spraakherkenningsteam bij Apple. Daarvóór was hij CEO van Siri sinds 2007. Het vertrek van Dag Kittlaus was vooraf al gepland en de twee partijen zijn dan ook vriendschappelijk uit elkaar gegaan. Kittlaus vertrok vlak nadat de iPhone 4S was gelanceerd.

Toch betekent het niet een leegloop van de Siri-kennis bij Apple. Bepaalde sleutelfiguren in de technologie blijven bij Apple, zo is de bedoeling. Voordat Kittlaus met Siri bezig ging werkte hij bij Motorola en was hij Entrepreneur in Residence bij het Stanford Research Institute.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2011, 10:25
Categorie Apple
Onderwerpen apple, personeel, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.