Biografie van Steve Jobs vanaf vannacht digitaal verkrijgbaar

Vannacht gaat de verkoop van de geautoriseerde biografie van Steve Jobs officieel van start. Je kunt digitaal je boek bestellen en meteen beginnen te lezen.

steve jobs biografieWe schreven er eerder vandaag al over: de biografie van Steve Jobs ligt vanaf komende nacht in de winkel. Wie niet wil wachten tot de boekhandels open gaan kan alvast digitaal zijn geluk beproeven, bijvoorbeeld via de iBookstore, waar je de Nederlandse editie (€19,99) en de Amerikaanse editie (€15,99) online kunt bestellen. iPhoneclub kreeg dankzij uitgeverij Spectrum al een papieren exemplaar in handen en noteerde wat interessante details.

Zo beslaat de Nederlandse editie 250.000 woorden en is de inhoud exact gelijk aan het Amerikaanse exemplaar. Wel ontbreken er 5 foto’s in de Nederlandse editie, omdat Het Spectrum ervoor had moeten betalen. Het digitale boek lijkt minder pagina’s te bevatten, maar heeft dezelfde inhoud en bevat ook alle foto’s die in de Nederlandse editie zitten. Apple heeft geen bemoeienis gehad met het project en de eisen die werden gesteld aan de vertaalde versie kwamen dan ook van een agency, niet van Apple zelf. Zo werd de foto op de cover verplicht gesteld voor alle buitenlandse vertalingen, maar mocht de foto op de achterflap naar eigen inzicht worden gewijzigd. Er zijn 50.000 exemplaren voor de eerste druk opgeleverd. Daarvan zijn de afgelopen dagen al 38.000 stuks aangeleverd bij de boekhandel, een ongelooflijk hoog aantal voor een Nederlandstalig boek. Van een eerdere biografie van een bekende popartiest verkocht Spectrum al 90.000 exemplaren, maar gezien de timing van Steve Jobs’ biografie kunnen we bij dit boek nog veel hogere cijfers verwachten. Het Spectrum heeft niet gekozen voor een hardcover-versie, omdat de (dikke) paperback die ze nu hebben uitgebracht makkelijker herdrukt kan worden.

Via Bol.com waren overigens al 2.500 stuks in pre-order besteld. Rob de Ridder begon al vroegtijdig met de vertaling voor de Nederlandse editie. Daarom is het ook mogelijk dat er gelijktijdig met de Engelse editie meteen een Nederlandse versie in de boekhandels ligt. De biografie van Steve Jobs is de grootste rechtenaankoop in de geschiedenis van Het Spectrum. Eén andere Nederlandse uitgeverij bood ook op de publicatierechten, maar verloor op het nippertje.

We weten niet exact hoe laat de verkoop begint, maar je kunt vannacht proberen om je gelukt te beproeven. Overigens hadden enkele Nederlandse boekhandels de biografie al te vroeg uitgeleverd, iets wat ze contractueel niet hadden mogen doen.

Bestellen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2011, 0:20
Categorie Apple
Onderwerpen biografie, boeken, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.