Reclamespot: Siri en Liam vieren de Dag van de Aarde

Siri en Liam zijn te zien in een nieuw reclamespotje van Apple. Ook kun je Siri vragen stellen over Liam, waarbij je grappige antwoorden krijgt.

Liam en Siri vieren Earth Day

Nooit eerder heeft Apple zoveel aandacht besteed aan de Dag van de Aarde. Ze laten appontwikkelaars geld inzamelen, waarbij zelfs Kendall en Kylie (link) iets voor het goede doel doen. Vanochtend verscheen er een reclamespotje over iMessage en de groene servers waarop die dienst draait. En nu is er ook nog een nieuw filmpje met Liam en Siri.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Siri en Liam zijn het oneens

Eerder was er ook al een filmpje met Siri en Liam, waarin ze de beste vriendjes waren. In dit nieuwe filmpje zijn ze minder eensgezind over de vraag hoe je de Dag van de Aarde moet vieren. Volgens Siri kun je beter een organische smoothie pakken.

Bekijk ook

Siri is de beste maatjes met recycle-robot Liam

Wij maakten gisteren pas kennis met Apple's recyclerobot Liam, maar Siri is er ondertussen al de beste maatjes mee. Siri geeft komische antwoorden over Liam als je er naar vraagt.

De video moedigt je aan om Siri erbij te pakken en ook informatie over Liam te vragen. Het levert wat grappige antwoorden op, ook in het Nederlands. Vraag je of Siri van Liam houdt en je krijgt de antwoorden die je hieronder kunt zien. Onder elk antwoord staat een link naar de recycling-pagina bij Apple.

Siri en Liam over Earth Day Siri en Liam over Earth Day

Siri en Liam over Earth Day Siri en Liam over Earth Day

Hiermee hebben we trouwens nog niet eens alle initiatieven genoemd die Apple heeft opgepakt rondom de Dag van de Aarde. Ze hebben bijvoorbeeld ook drie recycling-wallpapers voor mensen die hun iPhone of iPad inleveren voor recycling. Die wallpapers kan iedereen trouwens downloaden. Verder hebben alle medewerkers in de Apple Store een week lang groene shirts aan (die ze hopelijk op een milieuvriendelijke manier straks weer gaan recyclen) en hebben de logo’s op de Apple Stores een groen blaadje gekregen.

Over recycling gesproken: Apple’s inspanningen op dat gebied blijken iets genuanceerder te liggen dan het marketingverhaal dat ze met Liam vertellen, zoals je eerder vandaag op iCulture kon lezen.

Bekijk ook

'Dat verhaal van $40 miljoen goud uit oude iPhones? Klopt niks van'

Er blijkt weinig te kloppen van Apple's mooie verhalen over recycling. Het gaat niet om oude iPhones, maar vooral om oude tv-schermen. 'Apple schrijft gewoon een cheque uit', luidt de kritiek.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.