Liam en Siri vieren Earth Day

Reclamespot: Siri en Liam vieren de Dag van de Aarde

Siri en Liam zijn te zien in een nieuw reclamespotje van Apple. Ook kun je Siri vragen stellen over Liam, waarbij je grappige antwoorden krijgt.

Liam en Siri vieren Earth Day

Nooit eerder heeft Apple zoveel aandacht besteed aan de Dag van de Aarde. Ze laten appontwikkelaars geld inzamelen, waarbij zelfs Kendall en Kylie (link) iets voor het goede doel doen. Vanochtend verscheen er een reclamespotje over iMessage en de groene servers waarop die dienst draait. En nu is er ook nog een nieuw filmpje met Liam en Siri.

Siri en Liam zijn het oneens

Eerder was er ook al een filmpje met Siri en Liam, waarin ze de beste vriendjes waren. In dit nieuwe filmpje zijn ze minder eensgezind over de vraag hoe je de Dag van de Aarde moet vieren. Volgens Siri kun je beter een organische smoothie pakken.

De video moedigt je aan om Siri erbij te pakken en ook informatie over Liam te vragen. Het levert wat grappige antwoorden op, ook in het Nederlands. Vraag je of Siri van Liam houdt en je krijgt de antwoorden die je hieronder kunt zien. Onder elk antwoord staat een link naar de recycling-pagina bij Apple.

Siri en Liam over Earth Day Siri en Liam over Earth Day

Siri en Liam over Earth Day Siri en Liam over Earth Day

Hiermee hebben we trouwens nog niet eens alle initiatieven genoemd die Apple heeft opgepakt rondom de Dag van de Aarde. Ze hebben bijvoorbeeld ook drie recycling-wallpapers voor mensen die hun iPhone of iPad inleveren voor recycling. Die wallpapers kan iedereen trouwens downloaden. Verder hebben alle medewerkers in de Apple Store een week lang groene shirts aan (die ze hopelijk op een milieuvriendelijke manier straks weer gaan recyclen) en hebben de logo’s op de Apple Stores een groen blaadje gekregen.

Over recycling gesproken: Apple’s inspanningen op dat gebied blijken iets genuanceerder te liggen dan het marketingverhaal dat ze met Liam vertellen, zoals je eerder vandaag op iCulture kon lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2016, 17:55
Categorie Apple
Onderwerpen liam, reclamespot, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.