‘Apple maakt al prototypes van auto-onderdelen in speciaal lab’

Apple heeft nieuwe medewerkers met werktuigkundige achtergrond in dienst genomen. Ze werken in een geheim lab waar Apple prototypes van auto-onderdelen maakt.

Apple is druk bezig om mensen een werktuigbouwkundige achtergrond in huis te halen. Zo kwam voormalig Tesla-medewerker David Masiukiewicz Apple versterken, om te werken in een geheim lab waar prototypes van auto-onderdelen worden gemaakt. Ook trad Kevin Harvey in dienst, een CNC-specialist met autokennis.


Tesla model 2014

Speciaal lab voor prototypes

CNC staat voor Computer Numerical Control, het computergestuurd bedienen van werktuigbouwkundige machines zoals een freesmachine of een draaibank. Met dergelijke machines kan Apple onderdelen voor een autoprototype maken. Beide gaan waarschijnlijk aan de slag in het Product Realization Lab, waar Apple prototypes van nieuwe producten maakt. Eerder werd het lab gebruikt voor nieuwe Macs en iDevices. Samen met modelmakers, machinebankwerkers en andere technici kan Apple er nieuwe producten en onderdelen maken, die de industrieel designers meteen kunnen testen.

Wielophanging auto

CNC-specialisten voor de Apple Car

Masiukiewicz verliet Tesla in maart en werkt nu officieel bij Apple als Senior Model Maker, terwijl hij bij Tesla werkte als Senior CNC Programmer R&D Hardware Prototyping. Hij werkte op zeer nauwkeurige CNC-machines aan de systemen voor onder andere de wielophanging en het chassis van auto’s. Daarbij gebruikte hij de software CATIA v5 en Openmind hyperMILL. Masiukiewicz (LinkedIn) doet niet geheimzinnig over zijn overstap naar Apple. Hij meldt dat Apple hem veel redenen bood om over te stappen.

Kevin Harvey (LinkedIn) is ook in het Product Realization Lab gaan werken. Ook hij heeft een achtergrond in de auto-industrie: hij werkte eerder als CNC Machine Shop Supervisor bij Andretti Autosport. Eerder deze week schreven we al over Chriss Porritt, voormalig topman bij Aston Martin en Tesla, die bij Apple in dienst is getreden een waarschijnlijk Project Titan leidt. Titan is de naam van het autoproject bij Apple.

Bekijk ook

"Chris Porritt (ex-Tesla) is de nieuwe leider van Project Titan''

Project Titan heeft mogelijk een nieuwe manager: Chris Porritt stapte over van Tesla naar Apple's Special Projects. Eerder werkte Porritt voor de Britse automaker Aston Martin, waar Jony Ive fan van is.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.