Siri bestuurt je huis via automatiseringssysteem Crestron

Siri, de virtuele assistent in de iPhone 4S, is in staat om je thermostaat, je verlichting en je home cinema-set te besturen met behulp van Crestron. Carnes Audio liet in een video zien hoe zij Crestron en Siri met elkaar gebruiken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Siri logoDe afgelopen paar maanden zagen we video’s voorbij komen waarin Siri auto’s opstart, de temperatuur aanpast en zelfs piano kan spelen. Dat Siri nog veel meer dan alleen dat kan besturen blijkt uit een video van Carnes Audio. Zij slaagden er in om Siri te koppelen aan Crestron, een systeem dat het mogelijk maakt om onder andere je licht, je thermostaat en je televisie te besturen.

Door Siri te koppelen aan een systeem dat alles in je huis bestuurt, zou de virtuele assistent van de iPhone 4S in staat zijn om alles aan de hand van jouw stemcommando’s te manipuleren. Crestron is een apparaat dat niet officieel door Apple wordt ondersteund, waardoor het moeilijk is om ons niet af te vragen hoe een soortgelijk systeem zou werken als Apple er zelf achter staat.

Hoe Carnes Audio er precies in is geslaagd om Siri aan Crestron te koppelen wordt niet in de video verklaard. Wij vermoeden dat het te maken heeft met de Siri-proxyserver die verschillende eerdere video’s ook gebruikten. Hiervoor is geen jailbreak, maar wel wat technische kennis vereist.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2012, 23:32
Categorie iOS
Onderwerp siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.