Siri bestuurt je huis via automatiseringssysteem Crestron

Siri, de virtuele assistent in de iPhone 4S, is in staat om je thermostaat, je verlichting en je home cinema-set te besturen met behulp van Crestron. Carnes Audio liet in een video zien hoe zij Crestron en Siri met elkaar gebruiken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Siri logoDe afgelopen paar maanden zagen we video’s voorbij komen waarin Siri auto’s opstart, de temperatuur aanpast en zelfs piano kan spelen. Dat Siri nog veel meer dan alleen dat kan besturen blijkt uit een video van Carnes Audio. Zij slaagden er in om Siri te koppelen aan Crestron, een systeem dat het mogelijk maakt om onder andere je licht, je thermostaat en je televisie te besturen.


Door Siri te koppelen aan een systeem dat alles in je huis bestuurt, zou de virtuele assistent van de iPhone 4S in staat zijn om alles aan de hand van jouw stemcommando’s te manipuleren. Crestron is een apparaat dat niet officieel door Apple wordt ondersteund, waardoor het moeilijk is om ons niet af te vragen hoe een soortgelijk systeem zou werken als Apple er zelf achter staat.

Hoe Carnes Audio er precies in is geslaagd om Siri aan Crestron te koppelen wordt niet in de video verklaard. Wij vermoeden dat het te maken heeft met de Siri-proxyserver die verschillende eerdere video’s ook gebruikten. Hiervoor is geen jailbreak, maar wel wat technische kennis vereist.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 januari 2012 om 23:32
Onderwerp
Categorie
iOS en iPadOS

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.