Apple op nummer 8 in top 100 meest waardevolle merken ter wereld

Apple staat op de achtste plek in de top 100 van grootste merken ter wereld. Het bedrijfsmerk groeide met 58 procent, verreweg de grootste groei binnen de gehele top 100. Vorig jaar stond Apple op nummer 17.

Apple logoApple staat op de achtste plaats in de top 100-lijst van meest waardevolle merken ter wereld. Hierdoor staat het bedrijf onder andere boven Disney, Samsung, Nokia en HP. Apple maakte een opmerkelijke groei door, aangezien het bedrijf afgelopen jaar nog op de 17e plaats stond. De lijst wordt ieder jaar samengesteld door Interbrand, die zich baseert op vijf criteria.

Het merk Apple groeide in het afgelopen jaar met 58 procent, verreweg de grootste groei binnen de totaallijst. Hierdoor heeft het Apple-merk inmiddels een waarde van ruim 33 miljard dollar. Concurrent Google groeide met 27 procent naar een merkwaarde van 55 miljard en bekleedt daarmee de vierde plek, terwijl Microsoft 4 procent kromp en nog steeds op de derde plek staat.

Nokia, één van Apple’s concurrenten in de telecommarkt, zag zijn merkwaarde juist flink krimpen. Door een daling van 15 procent daalde Nokia van de achtste plek naar nummer 14, waardoor het bedrijf niet langer in de top 10 staat.

Interbrand is een Brits bureau dat onder andere merkonderzoek uitvoert en merkadvies geeft. Als onderdeel hiervan brengen ze ieder jaar een rapport uit, waarin de huidige status van de 100 grootste merken ter wereld wordt uigelicht. De volledige lijst is op Bloomberg te bekijken.

Interbrand top 100

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2012, 17:11
Categorie Apple
Onderwerpen apple, merknaam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.