Apple TV demo

Siri-bediening voor Apple Music pas in 2016 op Apple TV

Apple Music doorzoeken met Siri werkt pas vanaf 2016 op de Apple TV. Voorlopig kan je alleen films en (beperkt) apps zoeken met je stem, in het Engels.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple Music coversAls komende vrijdag de eerste geluksvogels hun Apple TV uitpakken*, zal Apple Music daarop al aanwezig zijn. Voor muziek zoeken met Siri zul je echter moeten wachten tot volgend jaar.

Je zult dus nog even moeten wachten totdat je muzieknummers, artiesten en genres met je stem kunt zoeken, net zoals nu al mogelijk is bij films. Waarschijnlijk werkt het aanvankelijk alleen nog in het Engels, want zoeken met stemcommando’s werkt op de Apple TV nog niet in het Nederlands. Instellen van je Apple TV 4 op Engels is hoe dan ook aan te raden, want een mix van Nederlandse commando’s en Engelstalige titels en artiestennamen gaat op de iPhone al niet goed samen. Apple Music heeft 6,5 miljoen betalende gebruikers en is daarmee de snelst groeiende muziekdienst ooit.

Siri nog niet helemaal volwassen op de Apple TV
Siri zou een van de topfuncties van de Apple TV moeten zijn, maar momenteel is er nog veel te wensen over. Je kunt apps starten, weersverwachting opvragen en films doorzoeken met je stem. Toch werkt het nog maar met een beperkt aantal apps en je kunt de App Store nog niet doorzoeken, als je op zoek bent naar iets nieuws.

Vanaf vrijdag zijn de eerste Apple TV’s in handen van gebruikers.

*Sommige ontwikkelaars kregen al eerder een developerversie van de Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2015, 13:54
Categorie iDevices
Onderwerpen apple music, apple tv, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.