Siri-bediening voor Apple Music pas in 2016 op Apple TV

Apple Music doorzoeken met Siri werkt pas vanaf 2016 op de Apple TV. Voorlopig kan je alleen films en (beperkt) apps zoeken met je stem, in het Engels.

Apple Music coversAls komende vrijdag de eerste geluksvogels hun Apple TV uitpakken*, zal Apple Music daarop al aanwezig zijn. Voor muziek zoeken met Siri zul je echter moeten wachten tot volgend jaar.


Je zult dus nog even moeten wachten totdat je muzieknummers, artiesten en genres met je stem kunt zoeken, net zoals nu al mogelijk is bij films. Waarschijnlijk werkt het aanvankelijk alleen nog in het Engels, want zoeken met stemcommando’s werkt op de Apple TV nog niet in het Nederlands. Instellen van je Apple TV 4 op Engels is hoe dan ook aan te raden, want een mix van Nederlandse commando’s en Engelstalige titels en artiestennamen gaat op de iPhone al niet goed samen. Apple Music heeft 6,5 miljoen betalende gebruikers en is daarmee de snelst groeiende muziekdienst ooit.

Siri nog niet helemaal volwassen op de Apple TV
Siri zou een van de topfuncties van de Apple TV moeten zijn, maar momenteel is er nog veel te wensen over. Je kunt apps starten, weersverwachting opvragen en films doorzoeken met je stem. Toch werkt het nog maar met een beperkt aantal apps en je kunt de App Store nog niet doorzoeken, als je op zoek bent naar iets nieuws.

Vanaf vrijdag zijn de eerste Apple TV’s in handen van gebruikers.

https://www.iculture.nl/reviews/apple-tv-4/

*Sommige ontwikkelaars kregen al eerder een developerversie van de Apple TV.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.