Animal Crossing

Nintendo brengt Animal Crossing en Fire Emblem naar de iPhone

Nintendo gaat twee games uitbrengen op de iPhone: Fire Emblem en Animal Crossing, twee bekende titels voor Nintendo-fans.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nintendo heeft bekendgemaakt dat ze de games Animal Crossing en Fire Emblem op de iPhone beschikbaar gaan stellen. Na het sociale netwerk Miitomo, dat eind maart beschikbaar kwam, komt het Japanse bedrijf nu met twee echte games. Eerder beloofde Nintendo dat ze ook games met bekende karakters zou gaan uitbrengen. Je zult nog wel tot het najaar moeten wachten.

Animal Crossing

Nintendo iPhone-games

Daarnaast kondigde Nintendo aan dat ze in maart 2017 de opvolger van de Wii U uit gaan brengen. Het apparaat heeft momenteel de codenaam NX, maar wat het systeem precies in houdt is nog niet duidelijk. Mogelijk gaan ze ook een koppeling maken met games voor mobiele platforms.

Animal Crossing

Beide games zijn al bekende titels voor Nintendo-fans. Animal Crossing debuteerde ooit op de Nintendo 64 en past door het casual karakter goed bij gamen op de iPhone. In de game kom je terecht in een stadje waarin allerlei dieren leven. Je moet proberen om er een leven op te bouwen: je koopt een huis en richt het in.

Animal Crossing game

Zodra het kan koop je een groter huis. Er is interactie met andere inwoners en je beleeft allerlei evenementen in het dorpje. Het spel verloopt daarbij in real-time. Er zijn geen punten te scoren en er is ook geen einddoel, maar je hebt toch altijd iets te doen.

Fire Emblem

Terwijl je bij Animal Crossing gewoon lekker bezig bent, gaat het bij Fire Emblem om strategisch inzicht. Fire Emblem bestaat uit een serie RPG’s die zelfs nog iets ouder zijn dan Animal Crossing en wat meer gericht zijn op de hardcore spelers. Het eerste deel verscheen in 1990. Omdat je Fire Emblem om beurten speelt, moet je wel steeds op elkaar wachten. Je hebt daardoor de tijd om na te denken over je volgende actie. Een verkeerde keuze kan ertoe leiden dat jouw personage het loodje legt.

Fire Emblem

Ondertussen: Miitomo

Ondertussen gaat het ook goed met Miitomo. De app zou zo’n 40.000 dollar per dag opleveren, waarvan tachtig procent afkomstig is van iOS-gebruikers. De sociale app heeft ondertussen 10 miljoen gebruikers wereldwijd, zo maakte Nintendo vandaag bekend.

Het zijn indrukwekkende cijfers voor een app die nog maar twee maanden beschikbaar is In die periode zouden mee dan 20 miljoen Miifoto’s zijn gemaakt, een plaatje van de speler in een game die je kunt delen op sociale netwerken zoals Twitter en Facebook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2016, 12:04
Categorie Apps
Onderwerpen games, nintendo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.