Sara: Siri-alternatief voor oudere iPhones (jailbreak)

Sara is een Siri-alternatief voor gejailbreakte iPhones. Hierdoor krijg je een spraakgestuurde assistent zoals Siri die echter niet zo goed is als het orgineel. Zo krijg je regelmatig de verkeerde tijd en weervoorspellingen voorgeschoteld.
Bert van Doorn - · Laatst bijgewerkt:

Sara-ScreenshotSiri is momenteel alleen nog maar beschikbaar op de iPhone 4S en Apple lijkt geen plannen te hebben om de spraakgestuurde assistent naar oudere iPhones toe te brengen. Inmiddels zijn er heel wat alternatieven opgedoken om Siri toch mogelijk te maken op oudere iPhones zoals Spiri en Evi. Sara is de nieuwste toevoeging in de lijst, en hoewel ze enkele dingen heel goed doet, doet ze ook heel veel fout.


Sara is niet zo goed als het originele Siri. Zo kun je meer dan eens de verkeerde tijd en weervoorspellingen voorgeschoteld krijgen als je hiernaar vraagt. Daarnaast is het niet mogelijk om te zoeken op basis van je GPS-locatie. Wat wel goed werkt is dat je vertalingen kan uitvoeren, iets wat Siri dan weer niet kan. Ook het zoeken naar YouTube-video’s ziet er gelikt uit.

Voor dagelijks gebruik lijkt Sara niet de beste Siri-vervanger die er is. Het kan ermee te maken hebben dat diegene die de app gemaakt heeft niet zo goed Engels kan en dat leidt meerdere malen tot verwarring. Het grote voordeel is dat deze op nagenoeg alle iOS-apparaten werkt; wel moet je een jailbreak hebben uitgevoerd. Om Sara te downloaden moet je de repo http://isoftjsc.com toevoegen aan je bronnen. Het kan zijn dat het even duurt voordat Sara daadwerkelijk te vinden is, de servers lijken nogal overbelast te zijn.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.